Vacature: Adviseur Monitoring en Evaluatie Centrum voor Bevolkingsonderzoek

Deze vacature is aangedragen door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving

Wil je jouw kennis en ervaring inzetten voor de landelijke bevolkingsonderzoeken? Spreken de termen monitoring en evaluatie je aan? Werk je graag in een dynamische omgeving en houd je ervan om een brugfunctie te vervullen tussen verschillende partijen? Ben je een ervaren epidemioloog? Word adviseur monitoring en evaluatie bij het Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Lees snel verder!

Werkzaamheden:

 • Als adviseur breng je jouw inhoudelijke kennis in t.a.v. de gewenste opzet, methodologie en de benodigde indicatoren voor kwalitatief hoogstaande monitors van de verschillende bevolkingsonderzoeken.
 • Samen met betrokkenen uit de verschillende bevolkingsonderzoeken bereid je de opdrachten voor die door externe partijen worden uitgevoerd. Ook initieer je en denk je mee over relevante evaluatievraagstukken binnen de bevolkingsonderzoeken.
 • Je bent een belangrijke gesprekpartner voor de betrokken medewerkers binnen het CvB en voor uitvoerende partijen. Je bent nauw betrokken bij de vertaling van de resultaten van de monitoring en evaluatie naar vervolgacties en adviseert over mogelijke verbeteringen.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een goede afstemming op het gebied van monitoring en evaluatie tussen de verschillende bevolkingsonderzoeken, stimuleer je een uniforme aanpak binnen het CvB en deel je de opgedane kennis tussen de verschillende programma’s .
 • Je hebt overzicht over de verkregen cijfers en resultaten en deelt die met andere onderdelen van het RIVM en externe partijen.
 • Bij dit alles houd je rekening met de rollen, taken en verantwoordelijkheden van het CvB en alle interne en externe partijen waarmee het CvB samenwerkt. Daarbij heb je oog voor de politiek bestuurlijk omgeving en de dilemma’s en mogelijkheden die daarbij spelen.

Het monitoren en evalueren van de bevolkingsonderzoeken doe je natuurlijk niet alleen! Je werkt intern nauw samen met de (programma)coördinatoren, de betrokken programmamedewerkers uit de diverse bevolkingsonderzoeken, de andere adviseurs, zoals de medisch adviseurs en de adviseur informatiemanagement en het management team.

Functie-eisen
Herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als epidemioloog en bent bij voorkeur gepromoveerd
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring in de screeningsepidemiologie
 • Je kan relevant onderzoek kan beoordelen en de relevantie voor de bevolkingsonderzoeken wegen.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en kan vraagstukken benaderen vanuit verschillende invalshoeken en oplossingsrichtingen met oog voor de haalbaarheid.
 • Je kan draagvlak creëren en tot concrete resultaten komen.
 • Je bent initiatiefrijk, bestuurlijk sensitief en doelgericht, een goede planner en organisator, een verbinder en een echte teamspeler
 • Je beschikt bij voorkeur over een relevant netwerk dan wel in staat is dit snel op te bouwen.
 • Je hebt een goede schrijfvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Ter beoordeling van geschiktheid voor de duur van 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

We ontvangen graag je digitale sollicitatie waarbij je je motivatiebrief mag richten aan Erika Buitenhuis (Afdelingshoofd PNS).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Digitaal solliciteren

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande link verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Ga hier naar het sollicitatieformulier