Skip to main content

Vacancy: Senior-epidemioloog Rijksvaccinatieprogramma/HPV-vaccinatie

This vacancy has been recommended by RIVM. width=

Functieomschrijving

Wil jij je inzetten voor de monitoring van het HPV-vaccinatie in Nederland? Ben jij een senior-epidemioloog die graag wil werken in de publieke gezondheid? Kom dan bij ons werken als epidemioloog om ons team versterken in het actuele en relevante werkveld van de vaccinaties.

De afdeling
Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de zorg voor morgen. Het centrum Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten (EPI), wat valt binnen het Centrum voor Infectieziekten bestrijding heeft tot doel om de gezondheid van Nederland op het gebied van infectieziekten te analyseren en te bewaken.

Bij de afdeling Rijksvaccinatieprogramma (RVP) werken epidemiologen, in samenwerking met andere onderzoekers, aan de monitoring en evaluatie van het RVP en COVID-19 vaccinatie. Daarvoor brengen we de mate van deelname aan het programma (vaccinatiegraad) in kaart, onderzoeken we determinanten van vaccinatie, de ziektelast en immuniteit in de bevolking. Ook wordt onderzoek uitgevoerd in het geval van een plotselinge toename van een infectieziekte waar tegen gevaccineerd wordt of bij een epidemie. Verder wordt de mogelijke inzet van nieuwe of verbeterde vaccins onderzocht hetgeen kan leiden tot aanpassingen in landelijke vaccinatieprogramma’s. De uitkomsten worden door het ministerie van VWS, de Gezondheidsraad en GGD-en gebruikt om advies en beleid rondom vaccinatie te maken.

Doel van de functie
HPV-vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Sinds 2022 wordt aan jongens én aan meisjes in het jaar dat ze 10 jaar worden HPV-vaccinatie aangeboden. Ook zijn er inhaalcampagnes voor iedereen tot en met 26 jaar. Het is belangrijk om voor HPV vaccinaties de effecten te monitoren zoals de vaccinatiegraad en effectiviteit op het voorkomen van HPV-infecties. Daarmee wordt inzicht gekregen in de gezondheidswinst van HPV-gerelateerde kanker en voorstadia daarvan. Er is nauwe samenwerking met andere collega’s zowel binnen als buiten het Centrum voor Infectieziekten bestrijding.

Werkzaamheden en taken
Je werkt (mee) aan monitoring(studies) op het gebied van HPV. Je zet methodologisch onderbouwde en logistiek haalbare studies op en werkt productief samen met relevante zowel binnen als buiten het RIVM. Je analyseert epidemiologische data en rapporteert hierover in (wetenschappelijke) rapportage en ten behoeve van VWS.

Uniek aan deze baan
Vaccinatieprogramma’s zijn één van de meest effectieve interventies om de volksgezondheid te verbeteren. Er zijn nieuwe ontwikkelingen op het terrein van HPV vaccinatie en continue ontwikkelingen in het RVP. Het werk heeft daardoor een dynamisch karakter. Je werkt met diverse stakeholders binnen en buiten het RIVM en het werk is methodologisch uitdagend. Je kunt een bijdrage leveren aan een optimaal vaccinatieprogramma en daarmee aan de volksgezondheid in Nederland.

Functie-eisen
Dit neem je mee:

 • Ervaring in epidemiologie, blijkend uit een PhD in de epidemiologie of gezondheidswetenschappen en minimaal 4-6 jaar werkervaring en affiniteit met publieke gezondheid en infectieziekten;
 • Je kunt zelfstandig werken, toont initiatief en bent besluitvaardig;
 • Je werkt zelfstandig met statistische software, bij voorkeur in R
 • Je hebt een proactieve, ?exibele instelling, uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel verbaal als in schrift) en kunt goed werken in teamverband
 • Je werkt graag in een multidisciplinair team en weet ieders bijdrage op waarde te schatten
 • Je durft kritisch te zijn met behoud van de relatie.

Dit is jouw kracht:

 • Communiceren
 • Ontwikkelen en implementeren van methoden
 • Accuraat werken
 • Omgevingssensitief
 • Werken in teamverband

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan voornaam achternaam, Functienaam. Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste (online) gesprek.
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een (online) arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Acquisititie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande link verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Date of placement: 14 september 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement