Epistel juli-augustus 2018: extra

Tenure Track Universitair Docent (0,80 fte)

Te positioneren binnen leerstoel Clinical Epidemiology and Risk-based Care, researchlijn Optimising Patient Care, vakgroep Epidemiologie.

Lees meer

Epistel april 2018: Organisatie

Beste lezer,

In deze Epistel beantwoordt Olaf Dekkers in de verbindingsketen de vraag van Patrick Bossuyt. Tevens is er een verslag van de focusgroep Biobanken, die op 22 maart jl. een bijeenkomst georganiseerd hadden over informatiemodellering. Daarnaast zijn er nog diverse aankondigingen, waaronder die van de pre-conference workshops van de WEON.

En met deze woorden besluit ik dan mijn laatste voorwoord voor Epistel. Na een aantal jaren met heel veel plezier in de redactie van Epistel te hebben gezeten, heb ik onlangs besloten het stokje over te dragen en de Epistelredactie te verlaten. Ik wens de overige redactieleden veel succes met het maken van mooie en informatieve Epistels!

Olga Souverein

Lees meer

Epistel april 2018: Onderwijs

EPI teaching – get inspired!

Wednesday 6 June, 13:30-17:00, we organise a WEON preconference that is about developing and conducting inspiring epidemiological teaching and it will be a very interactive session. All epidemiologists being active in teaching are more than welcome to brainstorm and discuss about this issue!

Lees meer

Epistel april 2018: Verbinden

Vorig jaar is in Epistel begonnen met verbindingsketens. De bedoeling is een trits van collega’s aan het woord te laten over een bepaald onderwerp. Een collega die aan het woord is geweest geeft de beurt door aan een andere collega en zo ontstaat een verbindingsketen. In deze Epistel beantwoordt Olaf Dekkers (Klinische epidemiologie, LUMC) een vraag van Patrick Bossuyt (Klinische epidemiologie, AMC).

Lees meer

Epistel april 2018: Verbinden

Bijeenkomst focusgroep Biobanken

Op donderdag 22 maart heeft de focusgroep Biobanken een bijeenkomst georganiseerd over informatiemodellering. Het doel van de bijeenkomst was op de eerste plaats informeren: hoe kunnen we data vindbaar en uitwisselbaar maken, wat wordt er verstaan onder eenheid van taal en hoe kun je zorginformatie standaardiseren.

Lees meer

Epistel april 2018: Verbinden

Early bird registration

WEON 7-8 June 2018, RIVM, Bilthoven

The website of the WEON is open for registration. Deadline early bird: 4 May 2018

Please find more details in the attachment

Lees meer

Epistel april 2018: Verbinden

Pre-conference: Let's talk about sex: man-vrouwverschillen in epidemiologisch onderzoek

Ook dit jaar organiseert de VvE Werkgroep Junior Epidemiologen weer een pre-conference, voorafgaand aan het WEON 2018, te Bilthoven! De werkgroep nodigt alle junior epidemiologen (masterstudenten, PhD candidates, postdocs en iedereen die zich junior epidemioloog voelt) van harte uit voor de pre-conference:

Let's talk about sex: man-vrouwverschillen in epidemiologisch onderzoek

 

Lees meer

Epistel april 2018: Extra

Valedictory Symposium

Hippocratic Epidemiology: Patients, People and Populations

On History & Methods in epidemiology and Cohorts & Major Diseases in epidemiologic research.

Keynote speakers are Alfredo Morabia (Columbia) and David Jones (Harvard).

Friday June 22, 2018

Lees meer

Epistel april 2018: Extra

Afscheidscollege prof.dr. Albert Hofman: De rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam maakt bekend dat bij het Erasmus MC – faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam prof.dr. Albert Hofman hoogleraar met de leeropdracht epidemiologie, op vrijdag 22 juni 2018 in het openbaar zijn afscheidscollege zal geven met de titel: Het nut van de Hippocratische epidemiologie

 

Lees meer

Epistel april 2018: Extra

De afdeling Klinische Epidemiologie van het LUMC organiseert de 4-daagse cursus Gevorderde Epidemiologische Methoden. Datum: donderdag 15 & vrijdag 16 november, donderdag 29 & vrijdag 30 november 2018 Plaats: Kasteel Oud-Poelgeest, Oegstgeest. Meer informatie en inschrijving: zie link

 

Lees meer