Epistel januari 2018: Verbinden

Oproep VvE Prijzen 2018

De Vereniging voor Epidemiologie reikt tijdens de jaarlijkse WEON vier prijzen uit:

Lees meer

Epistel januari 2018: Verbinden

WEON 2018: Call for Abstracts

Sinds 1979 wordt jaarlijks het WEON georganiseerd. Het WEON is een congres voor (junior) epidemiologen of epidemiologen in opleiding (Master- en PhD studenten) en biedt deze onderzoekers de mogelijkheid de resultaten van hun onderzoek te presenteren en te bediscussiëren met collega-onderzoekers. Daarnaast is het WEON de ultieme plek om succesvol te netwerken.

Lees meer

Epistel januari 2018: Extra

Vacature

ACTA is het samenwerkingsverband van de Faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. ACTA verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiëntenzorg op het terrein van de tandheelkunde en mondzorg. Bij ACTA werken circa 500 medewerkers en volgen circa 900 studenten de opleiding Tandheelkunde.

Lees meer

Epistel januari 2018: Extra

3 daagse cursus “Klinische Predictiemodellen, theorie en praktijk”

Inschrijving is geopend.

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor de clusters vermeld onderaan dit bericht.

Afgelopen jaren werden voor deze cursus 18 accreditatie-uren toegekend.

Op 30, 31 mei & 1 juni 2018 vindt de vierde editie van de kleinschalige cursus ‘Klinische Predictiemodellen, theorie en praktijk’ plaats in Van der Valk Hotel te Maastricht.

Lees meer

Epistel januari 2018: Extra

Associate professor in Clinical Epidemiology (1.0 fte)

Job description

At the Radboud university medical center (Radboudumc) in Nijmegen, The Netherlands, bachelor and master students in biomedical sciences and medicine as well as PhD candidates in health sciences are being trained in research methodology. Clinical epidemiology is at the roots of this research methodology. The associate professor in clinical epidemiology will be part of a team of epidemiologists, biostatisticians and health technology experts that is responsible for a high level training program in research methods. The team also provides consultation services to the Radboudumc researchers. The new team member will be responsible for the clinical epidemiology teaching program. He/she will also build up a new research line on prediction research with applications primarily in the area in cancer (epidemiology). He/she reports to the head of the Department.

Lees meer

Epistel januari 2018: Extra

Vacature

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een kennis en expertisecentrum dat onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uitvoert en adviseert over tal van beleidszaken met betrekking tot milieu & veiligheid, volksgezondheid & zorg en een centrale rol speelt in de infectieziekte interventies.

Lees meer

Epistel november 2017: Voorwoord

Beste lezer,

Alweer de laatste digitale Epistel van 2017. In december komen we nog met het papieren themanummer, maar dan zit dit jaar er alweer op. Al klinkt het vast een beetje ‘oud’, het jaar is voor mij voorbij gevlogen. We brengen u nog wel een mooi gevulde Epistel. Naast het laatste hoofdstuk van het kinderboek ‘Papa telt zieke mensen’ en een nieuwe schakel in de verbindingsketen, is er ook de samenvatting van het proefschrift van Ellen Engelhardt. Zij deed onderzoek naar het informeren van borstkanker patiënten over hun behandeling. Helaas brengen wij u ook het bericht van het overlijden van Dick Blom. Als secretaris is hij in de beginperiode heel belangrijk geweest voor de VvE.

Daarnaast heb ik nog een oproepje namens de redactie van Epistel. We zijn op zoek naar enkele nieuwe leden. Dus heeft u ongeveer een uurtje per week over en wil u ons in 2018 ondersteunen? Wij horen graag van u via het secretariaat van de Vereniging! Heeft u geen tijd om de redactie te versterken, maar heeft u wel tijd om een interessante bijdrage te schrijven over een epidemiologisch onderwerp dat u na aan het hart ligt? Ook dit soort hulp is meer dan welkom!

Olga Souverein...

Lees meer

Epistel november 2017: Organisatie

Achter elke traan van verdriet, zit een glimlach van herinneringen

Wij ontvingen het verdrietige bericht dat op 13 november 2017 Dick Blom is overleden. Dick is lange tijd secretaris van de VvE geweest. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe. Een reactie of herinnering delen kan op www.wijherdenken.nl/dick-blom.

Lees meer

Epistel november 2017: Onderzoek

Avoidable waste in research: the potential use of digital tools and e-research

Samenvatting van de bijeenkomst van de klankbordgroep ZonMw van 15 november 2017

Vorige maand sprak Paul Glasziou, professor Evidence-Based Medicine aan de Bond University in Australië, bij ZonMw over het verbeteren van het onderzoeksproces.

Lees meer

Epistel november 2017: Onderzoek

A Difficult Balancing Act: Informing breast cancer patients about adjuvant systemic therapy

Promovendus: Ellen G. Engelhardt

Promotors: prof. dr. A.M. Stiggelbout (LUMC) and prof. dr. E.M.A. Smets (AMC)

Co-promotor: dr. A.H. Pieterse

Datum promotie: 19 september 2017 om 15:00 uur in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden.

Lees meer