Epistel juni 2017: Voorwoord

Beste lezer,

De zomer komt er aan! En dus brengen we u het zonnige verhaal van Lilian Peters, die vier maanden in Sydney heeft gewerkt aan haar onderzoek. Ons nieuwe redactielid Jonáh stelt zich aan u voor. Er is een nieuw deel van het Kinderboek over het werk van een epidemioloog.

Lees meer

Epistel juni 2017: Organisatie

Mag ik mij even voorstellen? Jonáh Stunt

Dag lezers,

Sinds kort mag ik mijzelf rekenen tot de redactie van Epistel, en vandaar dat ik mezelf even kort wil voorstellen. Ik woon in Amsterdam en heb hier ook gestudeerd. Mijn studie carrière lijkt wat ongewoon, en dat is het wellicht ook, maar iedere keuze is weloverwogen genomen: ik heb een zogenaamd ‘Vrij Doctoraal Geneeskunde’ gevolgd, waarbij ik Geneeskunde vakken met Biomedische Wetenschappen heb gecombineerd, met een specialisatie in de Neurowetenschappen.

Lees meer

Epistel juni 2017: Organisatie

Wist je dat…..?

… de redactie van Epistel heden begonnen is met de voorbereiding van het themanummer van Epistel? Deze wordt midden december naar alle VvE leden per post verstuurd.

Lees meer

Epistel juni 2017: Onderzoek

Landkaart epidemiologische onderzoeksinstituten op nieuwe VvE website

Op de nieuwe VvE website vindt u onder het speerpunt Onderzoek een landkaart van Nederland en Vlaanderen. Op de landkaart wordt een overzicht gegeven van instituten in Nederland en Vlaanderen waar epidemiologisch onderzoek wordt verricht.

Lees meer

Epistel juni 2017: Onderwijs

Vervolg: Papa telt zieke mensen (Jan P. Vandenbroucke)

DEEL 7, HOOFDSTUK 3 - Over Besmettelijke Ziekten

Een bacterie is eigenlijk het kleinste levende wezentje op aarde. Ze zijn verschrikkelijk klein: een duizendste van een millimeter groot.

Lees meer

Epistel juni 2017: Verbinden

Op reis met ... Lilian Peters

Wie ben je en waar ben je werkzaam?

Ik ben Lilian Peters en werk als postdoctoral researcher/epidemioloog B op de afdeling Midwifery Science, VUmc/Academie Verloskunde Amsterdam Groningen. Deze afdeling verricht onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van ‘Midwifery’.

Lees meer

Epistel juni 2017: Verbinden

Verbindingsketen met thema Onderzoek

Vorig jaar is in Epistel begonnen met verbindingsketens. De bedoeling is een trits van collega’s aan het woord te laten over een bepaald onderwerp. Een collega die aan het woord is geweest geeft de beurt door aan een andere collega en zo ontstaat een verbindingsketen. In deze Epistel beantwoordt Mariette Hooiveld (NIVEL) een vraag van Gerard Swaen:

Lees meer

Epistel juni 2017: Extra

The FALW department of Environment & Health (E&H) has a vacancy for a Chair Environmental Health and Toxicology!

Full Professor Environmental Health and Toxicology

VU onderdeel: FALW

Lees meer

Epistel juni 2017: Extra

Assistant Professor, UMC Utrecht

Assistant Professor in Pharmacoepidemiologic Methods (Tenure Track, 1.0 FTE)

The position involves 30% teaching activities and 70% research time. The core tasks will include:

Lees meer