Epistel september 2017: Voorwoord

Voorwoord

Beste lezer,

Dit jaar viel me opeens op dat september een drukke maand is. Na uitgerust te zijn in de zomer, gaat iedereen (blijkbaar) weer met nieuwe energie aan de slag en zijn er allerlei bijeenkomsten, informatieavonden en afspraken. Ook de werkgroep van en voor junior epidemiologen van de VvE heeft weer hard gewerkt: op 9 november organiseren ze een symposium met als titel “Keep calm and be a responsible junior epidemiologist”. De aankondiging vindt u in deze Epistel. Verder wordt er in dit nummer een nieuwe schakel aan de verbindingsketen toegevoegd, en zijn er diverse mededelingen en aankondigingen. Als Epistel gaan we ons voorbereiden op het papieren themanummer dat we in december willen uitbrengen. Maar natuurlijk zijn we er eerst nog in oktober en november met een digitale uitgave.

Olga Souverein

Lees meer

Epistel september 2017: Organisatie

Wist je dat…..?

... Olaf Dekkers per 1 januari 2018 de voorzitter wordt van het VvE bestuur? Het termijn van twee jaar voorzitterschap van Sabine Siesling loopt eind 2017 af.

... er weer nieuwe stageopdrachten vermeld staan op de VvE website? Zie www.epidemiologie.nl.

... de WEON 2018 op 7 en 8 juni 2018 plaatsvindt in Bilthoven? Het thema is: Science for Society.

... de VvE werkgroep PR per eind september versterking krijgt van drie nieuwe werkgroepleden? Hier zijn we erg blij mee als PR werkgroep!

... er in december weer een papieren thema nummer van Epistel uitgebracht wordt?

Lees meer

Epistel september 2017: Verbinden

De VvE Werkgroep Junior Epidemiologen nodigt alle junior epidemiologen graag uit voor het symposium op donderdag 9 november 2017:

Keep calm and be a responsible junior epidemiologist

RERP-richtlijn en netwerkevenement

Lees meer

Epistel september 2017: Verbinden

Verbindingsketens

Vorig jaar zijn we in Epistel gestart met verbindingsketens. De bedoeling is een trits van collega’s aan het woord te laten over een bepaald onderwerp. Een collega die aan het woord is geweest geeft de beurt door aan een andere collega en zo ontstaat een verbindingsketen.

In deze Epistel beantwoordt Aafje Dotinga (Lifelines) een vraag van Marieke Snijder (AMC):

Lees meer

Epistel september 2017: Extra

Voor onderzoek naar asbest geïnduceerde aandoeningen of naar de positie van asbestslachtoffers heeft het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) een stipendium beschikbaar gesteld: het Machiel van der Woude Stipendium. Machiel van der Woude is de eerste directeur van het IAS. Dit stipendium wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die een belangwekkend onderzoeksvoorstel indient.

Lees meer

Epistel september 2017: Extra

De Boerhaave Commissie voor Post-Academisch Onderwijs in de Geneeskunde en de afdeling Klinische Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum organiseren de

Cursus Klinische Epidemiologie op Schiermonnikoog

zondag 11 t/m vrijdag 16 maart 2018

Lees meer