Epistel januari 2018: Voorwoord

Beste lezer,

De eerste Epistel van 2018 is weer een feit. Deze maand brengen wij onder andere de samenvatting van het proefschrift van Sarah Koning, die onderzoek deed naar diabetes en zwangerschap. Daarnaast nog een aantal interessante wist-u-dat-jes vanuit de Vereniging. Ook vindt u de uitnodiging van het WEON, dat dit jaar georganiseerd wordt door het RIVM op donderdag 7 en vrijdag 8 juni 2018. De sluitingsdatum voor het indienen van een abstract is 15 maart 2018.

Olga Souverein

Lees meer

Epistel januari 2018: Organisatie

Wist u dat…..?

• … de voorzittershamer tijdens de Algemene Bestuursvergadering van 30 januari 2018 door Sabine Siesling wordt overgedragen aan Olaf Dekkers?

• … de VvE Speergroep Onderzoek op aanvraag een presentatie over RERP (the guideline Responsible Epidemiological Research Practice) kan verzorgen op uw afdeling/instituut?

Lees meer

Epistel januari 2018: Onderzoek

Landkaart epidemiologische onderzoeksinstituten op nieuwe VvE website

Op de VvE website vindt u onder het speerpunt Onderzoek een landkaart van Nederland. In de landkaart wordt een overzicht gegeven van instituten in Nederland, waar epidemiologisch onderzoek wordt verricht.

Lees meer

Epistel januari 2018: Onderzoek

Gestational diabetes mellitus: diagnosis and outcome: Need for a revision of the Dutch perspective?

Promovendus: S.H. (Sarah) Koning

Promotors: B. Wolffenbuttel en P.P. van den Bergt

Co-promotor: H. Lutgers

Datum promotie: 27 november 2017

Universiteit: Rijksuniversiteit Groningen

Lees meer

Epistel januari 2018: Onderwijs

Aanmelden cursussen, stages en open online onderwijsbronnen op de VvE website

Op de VvE website vind u onder het speerpunt Onderwijs onder andere overzichten met opleidingen, cursussen, stages en open online onderwijsbronnen.

Lees meer

Epistel januari 2018: Verbinden

Oproep VvE Prijzen 2018

De Vereniging voor Epidemiologie reikt tijdens de jaarlijkse WEON vier prijzen uit:

Lees meer

Epistel januari 2018: Verbinden

WEON 2018: Call for Abstracts

Sinds 1979 wordt jaarlijks het WEON georganiseerd. Het WEON is een congres voor (junior) epidemiologen of epidemiologen in opleiding (Master- en PhD studenten) en biedt deze onderzoekers de mogelijkheid de resultaten van hun onderzoek te presenteren en te bediscussiëren met collega-onderzoekers. Daarnaast is het WEON de ultieme plek om succesvol te netwerken.

Lees meer

Epistel januari 2018: Extra

Vacature

ACTA is het samenwerkingsverband van de Faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. ACTA verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiëntenzorg op het terrein van de tandheelkunde en mondzorg. Bij ACTA werken circa 500 medewerkers en volgen circa 900 studenten de opleiding Tandheelkunde.

Lees meer

Epistel januari 2018: Extra

3 daagse cursus “Klinische Predictiemodellen, theorie en praktijk”

Inschrijving is geopend.

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor de clusters vermeld onderaan dit bericht.

Afgelopen jaren werden voor deze cursus 18 accreditatie-uren toegekend.

Op 30, 31 mei & 1 juni 2018 vindt de vierde editie van de kleinschalige cursus ‘Klinische Predictiemodellen, theorie en praktijk’ plaats in Van der Valk Hotel te Maastricht.

Lees meer

Epistel januari 2018: Extra

Associate professor in Clinical Epidemiology (1.0 fte)

Job description

At the Radboud university medical center (Radboudumc) in Nijmegen, The Netherlands, bachelor and master students in biomedical sciences and medicine as well as PhD candidates in health sciences are being trained in research methodology. Clinical epidemiology is at the roots of this research methodology. The associate professor in clinical epidemiology will be part of a team of epidemiologists, biostatisticians and health technology experts that is responsible for a high level training program in research methods. The team also provides consultation services to the Radboudumc researchers. The new team member will be responsible for the clinical epidemiology teaching program. He/she will also build up a new research line on prediction research with applications primarily in the area in cancer (epidemiology). He/she reports to the head of the Department.

Lees meer