Skip to main content

Vacature: Adviseur met onderzoekservaring

Deze vacature is aangedragen door het Zorginstituut Nederland.

Het team Advies Pakket en Kwaliteit zoekt een nieuwe collega! Wij zijn per direct op zoek naar een Adviseur met onderzoekservaring voor het geven van adviezen over de inhoud van het verzekerde zorgpakket aan het ministerie van VWS. Wil jij bijdragen aan goede, toegankelijke en betaalbare zorg in Nederland? Dan maken we graag kennis met je.

Zorginstituut Nederland
Als Zorginstituut Nederland zijn wij van het samenstellen van het pakket van goede verzekerde zorg voor alle Nederlanders. De Nederlandse gezondheidszorg is een van de beste ter wereld. Iedereen betaalt eraan mee. Zo kunnen we allemaal – jong, oud, gezond of ziek – rekenen op goede zorg wanneer we die nodig hebben. Maar de zorgkosten stijgen: we worden ouder, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Het Zorginstituut waakt erover dat onze zorg goed en betaalbaar is én blijft. Dit alles om ons geld voor de zorg alleen te besteden aan waardevolle behandelingen waarvan vaststaat dat die écht werken. Deze ingewikkelde keuzes maken we uiteindelijk voor en namens 17,5 miljoen Nederlanders. Zodat iedereen ook in de toekomst toegang houdt tot goede en betaalbare zorg.

De kerntaken van het Zorginstituut zijn:

 • Adviseren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport over de inhoud van het basispakket en het innemen van standpunten daarover.
 • Bevorderen van de kwaliteit en inzichtelijkheid van de zorg.
 • Ontwikkelen van informatiestandaarden om de informatie-uitwisseling binnen de zorg te stimuleren.
 • Beheren van de fondsen Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz) en het verstrekken van informatie over de kosten in de zorg.
 • Uitvoeren van de risicoverevening.

Het Zorginstituut heeft veel contact met de wereld om ons heen. Denk aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wetenschappers, universiteiten, patiënten (-verenigingen) en professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. Eigenlijk met de hele samenleving! We zijn daarbij sterk in beweging en volgen een duidelijke koers de komende jaren. Verbinden, inspireren en richting geven zijn daarbij belangrijke pijlers. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt verantwoording af aan de minister VWS. Er werken ongeveer 450 mensen vanuit huis én vanuit ons mooie kantoor in Diemen.

De afdeling Zorg en het team Advies Pakket en Kwaliteit
Je werkt binnen de afdeling Zorg in het team Advies Pakket en Kwaliteit. De afdeling Zorg adviseert over de samenstelling van het pakket van goede verzekerde zorg en heeft ongeveer 200 medewerkers, verdeeld in negen specialistische teams. Ons team Advies Pakket en Kwaliteit is met circa 40 collega’s verantwoordelijk voor vakinhoudelijke specialismen op de gebieden pakketbeheer en kwaliteit. We leveren expertise op inhoud of voor specifieke inhoudelijke rollen, voor de reguliere taken en tijdelijke programma’s en projecten. We onderhouden en ontwikkelen de benodigde expertise in de organisatie en het team in het bijzonder. Daarnaast signaleren we en spelen we in op veranderende behoeften en beantwoorden we complexe vragen (derde lijn). De sfeer binnen het team is informeel. Maandelijks ontmoeten we als team elkaar live en om de week praten we elkaar digitaal bij op specifieke onderwerpen om elkaars kennis te vergroten en om zo de integratie van pakket en kwaliteit te vergroten.

De functie
Wij zoeken een adviseur die zich zal bezighouden met het formuleren van adviezen aan de minister van VWS over het verzekerde pakket. “Stand van Wetenschap en Praktijk” en “Kwaliteit van Zorg” spelen hierbij een bepalende rol. Je vormt samen met een team van collega’s een oordeel, waarbij je wetenschappelijke- en praktijkgegevens, oordelen van behandelaars, deskundigen en claims van marktpartijen objectief weegt. Daarnaast houd je je zich samen met collega’s bezig met de meer procedurele en systematische aspecten van de beoordelingen.

Je wordt onderdeel van een groot, divers team dat bestaat uit enthousiaste en gedreven professionals. De sfeer binnen het team is informeel. Maandelijks ontmoeten we als team elkaar live en om de week praten we elkaar digitaal bij op specifieke onderwerpen om elkaars kennis te vergroten en om zo de integratie van pakket en kwaliteit te vergroten.

De collega die wij zoeken:

 • Is academisch geschoold en bij voorkeur epidemioloog;
 • heeft onderzoekservaring, bij voorkeur afgerond met een promotie;
 • heeft kennis van Evidence Based Medicine, systematische reviews en GRADE;
 • heeft kennis van de wet- en regelgeving in de gezondheidszorg en met name de Zorgverzekeringswet;
 • heeft inzicht in het functioneren van de Nederlandse gezondheidszorg en relevante werkervaring opgedaan met het zorgstelsel;
 • is creatief, resultaatgericht en kan goed samenwerken;
 • beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, in woord en geschrift

Ons aanbod
Het gaat om een structurele functie van 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5039,00 bruto per maand (schaal 11 CAO Rijk). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (2 jaar) met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Daarnaast bieden wij flexibele werktijden, een goede werk-privé balans, 23 vakantiedagen, 26 ATV-dagen en een flexibele ABP-pensioenvoorziening. Je wordt voorzien van een laptop en telefoon en hebt de vrijheid om te werken vanuit huis, op kantoor of een andere plaats. Je krijgt toegang tot een breed aanbod van online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tevens ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets, bedrijfsfitness of een studie.

Meer informatie over de vacature
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mona Wets, teammanager, telefoonnummer: 06-46846845, of Gerben Drost, P&O Adviseur, telefoonnummer: 06-20051547. Meer informatie over het Zorginstituut kun je vinden op onze website: www.zorginstituutnederland.nl

Sollicitatieprocedure
Je kunt je sollicitatie voor 4 november 2021 mailen naar Zorginstituut Nederland t.a.v. team P&O: info@zinl.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021038477. Je kunt je sollicitatie ook opsturen naar het team P&O, Postbus 320, 1110 AH Diemen.

Diversiteit en Inclusiviteit
ZIN hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.   

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Datum plaatsing: 22 oktober 2021

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement