Skip to main content

Vacature: Promovendus ‘Preventie en vroege opsporing van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking’

Deze vacature is aangedragen door het Radboudumc. width=

Over de vacature

 • 32-36 uur per week
 • Bepaalde tijd
 • 4 jaar
 • Schaal 10A
 • Fulltime: min € 2495 – max € 3196 bruto per maand
 • Sluitingsdatum: 8 november 2021
 • Datum eerste gesprek: 18 en 19 november 2021

Functie
Binnen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde zijn we op zoek naar een promovendus ‘Preventie en vroege opsporing van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking’. Kom jij ons team versterken?

De onderzoeksgroep Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking (GMVB) werkt samen met zeven zorgorganisaties voor mensen met verstandelijke beperking in de vorm van de academische werkplaats Sterker op Eigen Benen. Je bent werkzaam binnen een project dat gefinancierd wordt door de Maarten van der Weijden Foundation: Preventie en vroege opsporing van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben afwijkende risico’s op kanker ten opzichte van andere mensen. Er isminder aandacht voor de risico’s op kanker, omdat de beperking vaak zelf centraal staat. Redenen om in deze doelgroep wel of niet uit voorzorg onderzoek te doen naar kanker zijn onvoldoende bekend. Dit leidt tot latere diagnoses van kanker, minder behandelmogelijkheden en meer sterfte door kanker dan bij andere mensen. Om dit te verbeteren moet er meer bekend worden op welke kanker-risico’s artsen beter moeten letten bij mensen met een verstandelijke beperking en hoe zij zelf beter kunnen meebeslissen over deelname aan preventieve onderzoeken. Hiervoor zijn vier studies gepland:

 1. Literatuuronderzoek naar de relatie tussen specifieke VB-syndromen en risico’s op kanker.
 2. Datastudie naar deelname aan bevolkingsonderzoeken.
 3. Kwalitatief onderzoek naar ervaringen bij wel/niet deelnemen aan bevolkingsonderzoek.
 4. Mixed-method studie naar kennis en herkenning van kankerrisico’s bij begeleiders.

Samen leiden deze studies tot aanbevelingen en (informatie-)materialen over preventie van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Als promovendus ben je verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van het onderzoeksproject. Je draagt zorg voor een nauwkeurige opzet en uitvoer van de studies en bent een netwerker die verslag doet van je resultaten in internationale tijdschriften en op congressen. Daarnaast deel je je resultaten ook voor een breed publiek. Deze promotie-plek is ingebed binnen de onderzoeksschool RIHS (Radboud Institute for Health Sciences). Het project leidt tot een proefschrift en wetenschappelijke promotie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Opzet en uitvoer van onderzoek op basis van de projectbeschrijving.
 • Verzamelen en analyseren van onderzoeksgegevens, zowel kwantitatief als kwalitatief.
 • Publiceren in wetenschappelijke tijdschriften.
 • Samenwerken met co-onderzoekers met een verstandelijke beperking en een klankbordgroep.
 • Presenteren van resultaten op congressen en bijeenkomsten.
 • De Academische Werkplaats vertegenwoordigen.

Afdeling
De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc streeft ernaar om de gezondheid van individuen en de populatie als geheel te versterken middels goede, toegankelijke en doelmatige zorg dichtbij huis. De missie van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde is dan ook ‘a significant impact on health – personalized healthcare in context’. Hiervoor verzorgt de afdeling, in samenwerking met eerstelijns praktijken en instellingen in de regio, zorginnovatieprojecten, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs aan studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappers en specialisatieopleidingen tot huisarts, specialist ouderengeneeskunde, verslavingsarts en bedrijfs/verzekeringsarts. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde is onderverdeeld in drie units: Opleidingen, Onderwijs en Onderzoek.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Profiel
We zijn op zoek naar een kandidaat met een grote interesse in gezondheidsonderzoek en affiniteit met de doelgroep, mensen met een verstandelijke beperking en/of oncologie. Je hebt ervaring met het schrijven en rapporteren van onderzoek. Bovendien ben je een zelfstandige en flexibele teamspeler met een groot analytisch vermogen. Je hebt ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.

Je bent in het bezit van een master in (Biomedische) gezondheidswetenschappen, geneeskunde of sociale wetenschappen. Een onderzoeksmaster is een pre. Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeids­voorwaarden
Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

 • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
 • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
 • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Sollicitatie­procedure
Graag ontvangen we je sollicitatie vóór 8 november 2021. We nemen daarna snel contact met je op. De eerste gespreksronde vindt plaats op 18 en 19 november 2021. Een eventuele tweede ronde vindt plaats op 2 december 2021. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt. Ook het maken van een assessment maakt onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure.

Wat kun je verder verwachten?
Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats. Hiervoor hoef je niets te doen, we vertellen je op een later moment meer.

Het Radboudumc is een werkgever waar iedereen welkom is. Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee. Wij geloven in de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. #wijzijnradboudumc

Contact
Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met dr. Maarten Cuypers, projectleider. Voor solliciteren gebruik onderstaande link:
https://www.connexys.nl/radboudsite/page.html?p_sfw_id=322&adv_adv_id=146842&adv_pub_id=1&adv_taal=1&p_taal=1

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Datum plaatsing: 15 oktober 2021

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement