Skip to main content

Vacancy: Adviseur/epidemioloog

This vacancy has been recommended by Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten.  width=

Een organisatie in beweging
Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten is een jonge en snel groeiende organisatie die zijn expertise inzet voor kwaliteitsverbetering van de medisch specialistische zorg in Nederland. Als Kennisinstituut helpen wij ruim 23.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen dit waar te maken zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

In het Kennisinstituut, bestaande uit ruim 80 professionals, komen wetenschap, beleid en praktijk samen. Vanuit deze brede basis kunnen wij de wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten adviseren en begeleiden bij het opzetten en uitvoeren van kwaliteitsbeleid en het ontwikkelen van bijbehorende instrumenten zoals richtlijnen, kwaliteitsmeting, registraties en keuzehulpen. Ook ondersteunen wij hen bij zorgevaluatie o.a. door het ontwikkelen van kennisagenda’s.

Vragen die wetenschappelijke verenigingen hebben zijn bijvoorbeeld: Wat is de toegevoegde waarde van een nieuwe behandeling ten opzichte van de huidige praktijk? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor wetenschappelijk onderzoek die op korte termijn de zorg kunnen verbeteren?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een:

Adviseur/epidemioloog
32-40 uur per week

 Jouw bijdrage aan het zorgveld
Binnen het Kennisinstituut ben je werkzaam op verschillende kwaliteitsprojecten. Dit kan gaan om het ontwikkelen van richtlijnen, maar ook om het ontwikkelen van kennisagenda’s of van producten voor patiënten. Daarnaast kun je ook betrokken zijn bij projecten gericht op methodiekontwikkeling of innovatie van kwaliteitsbeleid. Je maakt deel uit van een team adviseurs.

Je werkzaamheden zijn divers, bijvoorbeeld:

  • Het opzetten en uitvoeren van projecten op het gebied van kwaliteit van de medisch-specialistische zorg. Je bent als projectleider verantwoordelijk voor je eigen projecten. Verder word je betrokken bij het opstellen van projectvoorstellen en het acquireren van projecten.
  • Richtlijnontwikkeling: hierbij heb je zowel een belangrijke methodologische rol als een rol als projectleider. Dat betekent enerzijds dat je adviseert over het opstellen van de vraagstelling en de selectie van de literatuur, en verantwoordelijk bent voor de systematische samenvatting en beoordeling van het wetenschappelijk bewijs. Dit doe je in nauw overleg met de informatiespecialist en de betrokken medisch specialisten. De resultaten bespreek je met de werkgroep. Anderzijds begeleid je als projectleider het proces van richtlijnontwikkeling, adviseer je de werkgroep, bewaak je de voortgang, en onderhoud je contact met werkgroepleden (medisch specialisten, andere zorgprofessionals en patiënten) met betrekking tot het schrijven van teksten. Richtlijnen hebben betrekking op allerlei verschillende ziektebeelden. De ene richtlijn gaat bijvoorbeeld over de behandeling van darmkanker, de andere over diabetes bij kinderen. Daarnaast geef je trainingen, samen met een ervaren trainer, op het gebied van evidence based richtlijnontwikkeling.
  • Zorgevaluatie: bij het ontwikkelen van kennisagenda’s ondersteun je de wetenschappelijke verenigingen bij het identificeren en prioriteren van belangrijke vragen voor onderzoek op het gebied van zorgevaluatie. Het doel is om de onderzoekresultaten zo snel mogelijk te duiden en te vertalen naar aanbevelingen voor de praktijk.
  • Doelmatigheid: gebruiken van informatie over doelmatigheid, kosteneffectiviteit en duurzaamheid. Naast de vraag wat kwalitatief goede zorg is ook nadenken over welke kostenaspecten een rol spelen.

Opleiding en ontwikkeling zijn voor ons belangrijk. We bieden dan ook mogelijkheden om je persoonlijke vaardigheden verder te versterken, bijvoorbeeld op het gebied van adviesvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en verdieping t.a.v. systematische literatuuranalyses. Ook zijn er mogelijkheden om (internationale) congressen te bezoeken.

Als adviseur functioneer je na een inwerkperiode als projectleider van een project. Afhankelijk van je ontwikkeling werk je op steeds complexere projecten. Hierin word je stapsgewijs gecoacht door een senior adviseur. Als je meer ervaren bent begeleid je ook nieuwe collega’s op projecten.

Een professional met een analytische blik
Voor deze functie zoeken wij een proactieve, analytische en sociale collega. Je bent bij voorkeur gepromoveerd en weet wetenschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar de praktijk. Je bent een goede methodoloog en je vindt het leuk om bij te dragen aan methodiekontwikkeling en innovatie. Je kunt goed samenwerken met medisch specialisten en collega’s en bent sterk in je communicatie, zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands en Engels). Daarnaast leer je snel en maak je je nieuwe onderwerpen op het gebied van kwaliteit van zorg snel eigen.

Tijdens de selectie van de kandidaten letten we verder op de volgende punten:

  • Afgeronde (bio)medische opleiding (geneeskunde, gezondheidswetenschappen, of vergelijkbare opleiding).
  • Kennis en ervaring op het gebied van epidemiologie en onderzoeksmethoden
  • Ervaring met projectmatig werken en met het leiden van projecten.
  • Circa 3 jaar relevante werkervaring.

Een interessant totaalpakket
Werken bij de het Kennisinstituut geeft je een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris loopt, afhankelijk van je kennis en ervaring, tot maximaal € 5.881,-. Zeker zo belangrijk is onze moderne hybride werkomgeving, ruimte voor eigen invulling van een goede werk-privé balans en een prettige, informele omgeving waarin veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Enthousiast geworden?
Dan zien wij jouw motivatie en cv graag tegemoet! Informatie over de functie kun je opvragen bij Dunja Dreesens, senior adviseur/teamleider, tel 06 30 53 87 48 (d.dreesens@kennisinstituut.nl) of bij Margreet Pols, adjunct directeur, tel 06 13 34 84 09 (m.pols@kennisinstituut.nl).

Je reactie zien wij graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 14 november 2022 tegemoet. Solliciteren kan via deze button.

De Federatie Medisch Specialisten streeft naar een diverse samenstelling van haar personeelsbestand. Wij staan voor een inclusieve cultuur die alle medewerkers in staat stelt om zich te ontwikkelen en zetten ons in voor gelijke kansen voor iedereen.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.

Date of placement: 7 november 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement