Skip to main content

Vacancy: Adviseur Richtlijnen

This vacancy has been recommended by Kennisinstituut van V&VN. width=

In deze rol ontwikkel je de essentiële richtlijnen en handreikingen voor de ruim 400.000 verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ons land. Daarbij werk je projectmatig samen en navigeer je snel en accuraat tussen de projecten, deadlines en afspraken met alle betrokkenen. Jouw bijdrage als Adviseur Richtlijnen is van grote betekenis voor onze doelgroep en alle betrokkenen. Dát staat boven alles.

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Dan is deze baan misschien wel op jouw lijf geschreven!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) vormt met meer dan 105.000 leden de meest omvangrijke beroepsvereniging binnen ons land. Gevestigd te Utrecht, ondersteunt V&VN verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Wij streven ernaar deze professionals in staat te stellen hun vak goed uit te kunnen voeren en bovenal willen we ervoor zorgen dat zij elke dag met enthousiasme en trots aan dit betekenisvolle werk beginnen. V&VN zet zich in voor de essentiële elementen die dit streven mogelijk maken, waaronder educatie, beroepsprofielen, richtlijnen en beleidsbeïnvloeding. Centraal in al onze inspanningen staat de dialoog met, voor en namens onze leden.

Voor ons recent opgerichte en snel groeiende Kennisinstituut zijn we op zoek naar een

Adviseur Richtlijnen
32-36 uur

Werken binnen het Kennisinstituut

Het Kennisinstituut van V&VN bestaat momenteel uit zo’n 20 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. Het team draagt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling, implementatie, evaluatie en voortdurende actualisering van kwaliteitsinstrumenten, waaronder richtlijnen, informatiestandaarden en indicatoren. Binnen het kennisinstituut sturen diverse kwaliteitsprogramma’s aan op de voortdurende vooruitgang van het verpleegkundig domein. Binnen dit opkomende team werk je nauw samen met gepassioneerde collega’s en bieden we je volop kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat ga je doen?

In deze rol ga je aan de slag met het opzetten, coördineren en uitvoeren van kwaliteitsprojecten binnen het verpleegkundig domein. Hierbij zal het vooral gaan om projecten waarbinnen een richtlijn of handreiking wordt ontwikkeld. Binnen deze projecten bied je de werkgroepen bestaande uit zorgprofessionals en patiëntvertegenwoordigers de benodigde procesmatige en methodologische ondersteuning.

Hierbij een greep uit de meest belangrijkste werkzaamheden:

 • Zorgdragen voor een uitgebalanceerde samenstelling van zowel de werkgroep als eventuele klankbordgroep;
 • In samenwerking met de werkgroepleden voer je knelpuntenanalyses en literatuuronderzoek uit en stel je conceptteksten op;
 • Controle over de projectvoortgang behouden, inclusief het bewaken van de tijdsplanning en het budget, en indien nodig bijsturen;
 • De werkgroepvergaderingen voorbereiden en begeleiden;
 • Relaties onderhouden met alle betrokken interne en externe belanghebbenden, werkgroepleden en collega’s.

Wat breng je mee?

 • Relevante afgeronde WO opleiding binnen de gezondheidszorg (zoals; gezondheidswetenschappen, (bio)medische wetenschappen, evidence-based practice in health care, verplegingswetenschap of vergelijkbaar);
 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement en het leiden van projecten;
 • Kennis en ervaring op het gebied van epidemiologie en onderzoeksmethoden. Specifieke ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek in de vorm van bijvoorbeeld een promotietraject is een pré;
 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met de beroepen verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist;
 • Je bent sociaal, communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk), analytisch en resultaatgericht.

Wat mag je van ons verwachten?

We bieden je een veelzijdige functie in een groeiende organisatie met veel ruimte om bij te dragen aan de methodiekontwikkeling. Je krijgt een plek in een leuk en gedreven team dat eigenaarschap toont en elkaar inspireert. Tevens is het een team met oog voor elkaar, dat er veel waarde aan hecht om af en toe wat leuks met elkaar te gaan doen. We bieden je ook een fijne werkplek in een modern, ruim en licht kantoor waarbij je van alle gemakken voorzien bent. Er is zelfs een gym!

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.558,- tot maximaal € 5.212,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 60). Op basis van CAO-afspraken worden de salarissen per 1 december 2023 (5%) en per 1 juni 2024 (5%) verhoogd.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten -en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. Daarnaast bieden we je ook de mogelijkheid om hybride te werken.

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie mag je contact opnemen met Saskia Persoon, programmamanager Kennisinstituut via telefoonnummer: 06 – 82 68 13 20.

Solliciteren?

Ben jij de Adviseur Richtlijnen die wij zoeken? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV voor woensdag 25 oktober naar het mailadres werken@venvn.nl .

Heb je een vraag over je sollicitatie neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 – 57 88 91 19.

Date of placement: 22 september 2023

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement