Skip to main content

Vacancy: Coördinator groep Evalueren & Monitoren

This vacancy has been recommended by Zorginstituut Nederland. width=

Werk jij mee aan de zorg van morgen?

Coördinator groep Evalueren & Monitoren
Het team OWIZ zoekt een nieuwe collega! Ken jij de wereld van de zorg en ben jij bekend met hoe je impact van beleid in beeld kunt brengen? Vind je het leuk om anderen te inspireren op het gebied van evalueren & monitoren? Kun jij een groep medewerkers aansturen die op dit gebied werkt? Wil jij eraan bijdragen dat iedereen in Nederland toegang heeft tot goede passende zorg, nu en in de toekomst? Dan maken wij graag kennis met je.

De afdeling Ontwikkeling, Wetenschap en Internationale Zaken (OWIZ)
OWIZ is de afdeling die vanuit de werkpraktijk, wetenschap en (internationaal) beleid een lerende organisatie faciliteert. Haar focus is op de (verdere) ontwikkeling van de beleidsinstrumenten van het Zorginstituut en reflectie op de (consistente) toepassing daarvan in de praktijk. De inzet van de juiste beleidsinstrumenten (mix) speelt een grote rol in het realiseren van de ambities van het Zorginstituut. De sfeer in het team is informeel en collegiaal. We hebben allemaal ons eigen takenpakket, maar stellen ons daarin flexibel op en helpen elkaar waar nodig. Elke week hebben we 2 dagstarts waarin we elkaar op de hoogte houden van de werkzaamheden.

Wat ga je doen?
De groep Evalueren & Monitoren (E&M) houdt zich primair bezig met het in beeld brengen van wat de impact is van adviezen en standpunten van het Zorginstituut. Als coördinator E&M zorg je ervoor dat de groep (circa 8 medewerkers) die zich binnen het Zorginstituut bezig houdt met evalueren en monitoren, goed functioneert. Daarnaast inspireer je de organisatie op het gebied van evalueren & monitoren.

Je geeft richting aan de groep: je zorgt voor een relevante en evenwichtige portfolio, een tijdige uitvoering van de geplande evaluaties en zorgt voor de doorontwikkeling van de producten danwel het opzetten van nieuwe type evaluaties & monitors, Daarnaast zorg je dat de samenwerking met de andere afdelingen binnen het Zorginstituut goed verloopt. Bestaande samenwerkingen (zoals met ZINpact) breid je verder uit. Impact meten we aan de hand van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Beide disciplines zijn vertegenwoordigd in het team. Wanneer dat nodig is voer je ook weleens zelf een evaluatie uit, mogelijk in samenwerking met een teamlid. E&M beheert over een jaarlijks budget om onderzoeken uit te besteden. Jij bent verantwoordelijk voor het beheer van dit budget.

Wil je meer achtergrond of voorbeelden van onze evaluaties? Ga dan naar: Evaluatie effecten producten Zorginstituut | Over ons | Zorginstituut Nederland

Jouw profiel
Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde opleiding op HBO+ / universitair werk- en denkniveau (bijv. economie, gezondheidswetenschappen, epidemiologie).
 • Je hebt 5-10 jaar werkervaring.
 • Je hebt aantoonbare kennis van het Nederlandse zorgstelsel.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het uitvoeren van kwalitatieve onderzoek of kwalitatief onderzoek.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van projectmanagement (met een team) of het coördineren van inhoudelijke taken van medewerkers.

Het is een pré als je kennis van veranderkunde hebt.

Competenties

 • Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, in woord en geschrift.
 • Je hebt gevoel voor organisatie,- en bestuurlijke verhoudingen.
 • Je zoekt (pro)actief verbinding, toont lef en durf om het gesprek aan te gaan met collega’s binnen en buiten de afdeling Zorg en externe partijen.
 • Je werkt nauwkeurig, zelfstandig en resultaatgericht.
 • Je kunt plannen en organiseren.

Wij bieden jou

 • Een maatschappelijk waardevolle functie voor 36 uur per week met een arbeidsovereenkomst voor 2 jaar. Als het je bevalt bij het Zorginstituut en je naar tevredenheid functioneert, dan krijg je daarna een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 6.045,65 bruto per maand (schaal 12 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding. Er komen salarisverhogingen bij per 1 april 2023 (3%) en 1 januari 2024 (1.5%).
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris, dat het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering bevat. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets voor woon-werkverkeer, bedrijfsfitness of een werk-gerelateerde opleiding.
 • Flexibele werktijden voor een goede werk-privé balans, 23 vakantiedagen, aantrekkelijke verlofregelingen en een ABP-pensioenvoorziening.
 • De mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen. Hiermee kan je de uren die je wekelijks meer maakt flexibel inzetten als verlofuren op een ander moment.
 • Een laptop en telefoon.
 • Hybride werken, waarbij ons werk leidend is. Daarbinnen heb je de ruimte om te kiezen waar en wanneer jij je werk doet. Hierover ga je in gesprek met jouw team.
 • Een vergoeding van reiskosten (of een thuiswerkvergoeding) conform CAO Rijk.
 • Een goede thuiswerkinrichting.
 • Toegang tot een breed aanbod van online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • En meer mogelijkheden die je mag verwachten van een goede werkgever.

Solliciteren
Word jij onze nieuwe coördinator? Je kunt je sollicitatie (cv en motivatiebrief) voor 1 september 2022 mailen naar Zorginstituut Nederland, t.a.v. team P&O: info@zinl.nl, onder vermelding van vacaturenummer 2022023792. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie?
Wil je meer weten voordat je reageert? Neem gerust contact op met Dirk Deelstra (manager team OWIZ 2, 06-52381583).

Zorginstituut Nederland
Onze belangrijkste taak is het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering voor iedereen in Nederland. Zodat we allemaal – jong of oud, arm of rijk, gezond of ziek – goede zorg kunnen krijgen wanneer we die nodig hebben. De opgave voor de toekomst is groot: we worden ouder, er is minder zorgpersoneel, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Het Zorginstituut waakt erover dat onze zorg goed en betaalbaar is én blijft. Dit alles om ons geld voor de zorg alleen te besteden aan waardevolle behandelingen waarvan vaststaat dat die écht werken. Deze ingewikkelde keuzes maken we uiteindelijk voor en namens 17,5 miljoen Nederlanders. Zodat iedereen ook in de toekomst toegang houdt tot goede en betaalbare zorg.

De kerntaken van het Zorginstituut zijn:

 • Adviseren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) over de inhoud van het basispakket en het innemen van standpunten daarover.
 • Bevorderen van de kwaliteit en inzichtelijkheid van de zorg.
 • Ontwikkelen van informatiestandaarden om de informatie-uitwisseling binnen de zorg te stimuleren.
 • Beheren van de fondsen Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz) en het verstrekken van informatie over de kosten in de zorg.
 • Uitvoeren van de risicoverevening.

Het Zorginstituut heeft veel contact met de wereld om ons heen. Denk aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wetenschappers, universiteiten, patiënten (-verenigingen) en professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. Eigenlijk met de hele samenleving! We zijn daarbij sterk in beweging en volgen een duidelijke koers de komende jaren. Verbinden, inspireren en richting geven zijn daarbij belangrijke pijlers. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt verantwoording af aan de minister van VWS. Er werken ruim 450 mensen vanuit huis én vanuit ons mooie kantoor in Diemen.

Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid
Wij hechten waarde aan het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Ook iedereen die is verbonden aan het doelgroepregister nodigen wij van harte uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Date of placement: 19 augustus 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement