Skip to main content

Vacancy: Epidemioloog seksueel overdraagbare aandoeningen

This vacancy has been recommended by RIVM. width=

Functieomschrijving
Wil jij bijdragen aan een goed zicht op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) in Nederland? Dan zoeken wij jou als enthousiaste epidemioloog om ons soa-surveillance team te komen versterken!

De afdeling
Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de zorg voor morgen. Het centrum Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten, wat valt binnen het domein Infectieziekten & Vaccinologie heeft tot doel de gezondheid van Nederland op het gebied van infectieziekten te bestrijden, analyseren en bewaken. De afdeling seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) houdt zich bezig met surveillance van en onderzoek naar soa. Je kan hierbij denken aan chlamydia, gonorroe, syfilis, hiv, HPV maar ook pre-exposure profylaxe (PrEP) en gedragsonderzoek. Het is een professioneel team, wat zich typeert door vakinhoudelijke expertise en respect voor ieders inbreng.

Doel van de functie
Als epidemioloog zul je je voornamelijk bezighouden met de soa surveillance data van de centra seksuele gezondheid (SOAP). In SOAP worden gegevens van alle soa-consulten bij de centra seksuele gezondheid van de GGD verzameld, zo’n 140.000 consulten per jaar. Belangrijke taken zijn het faciliteren en controleren van de dataverzameling, het uitvoeren van dataverzoeken en het doen van aanpassingen in het registratiesysteem. Hiervoor onderhoud je contacten met alle betrokkenen rondom SOAP zoals de centra seksuele gezondheid, maar ook epidemiologen en datamanagers binnen het RIVM. Daarnaast werk je aan het analyseren en interpreteren van de surveillance data voor landelijke rapportages.

Werkzaamheden en taken
Als epidemioloog zul je:

 • Deelnemen aan verschillende surveillance-taken aangaande SOAP. Denk daarbij aan faciliteren en controleren van de dataverzameling, het uitvoeren van dataverzoeken en het doen van aanpassingen in het registratiesysteem.
 • Contacten onderhouden met betrokkenen rondom SOAP zoals de centra seksuele gezondheid, maar ook epidemiologen en datamanagers binnen het RIVM
 • Bijdragen aan rapporten en wetenschappelijke publicaties

Uniek aan deze baan
Je zult werken in een dynamisch team met een goede mix van junioren en ervaren collega’s. Je zult veel contacten hebben met de GGD’en en andere partners in het veld. Je levert een bijdrage aan de kwaliteit van de soa surveillance in Nederland.

De zorg voor morgen begint vandaag
Wil jij bijdragen aan een goed zicht op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) in Nederland? Stuur dan je sollicitatie aan Birgit van Benthem, Afdelingshoofd SOA. Heb je eerst nog een vraag of twijfel je of je voldoet aan alle functie eisen? Bel dan gerust even met Birgit, 06-21192516.

Functie-eisen
Dit neem je mee:

 • Je hebt een master in de epidemiologie
 • Je kunt zelfstandig werken, toont initiatief en bent besluitvaardig
 • Je hebt ervaring met het analyseren van complexe databestanden met statistische programma’s
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift, ook in het Engels
 • Je hebt affiniteit met publieke gezondheid en hebt bij voorkeur ervaring in de infectieziekte-epidemiologie
 • Je bent flexibel in het werken aan meerdere projecten
 • Je werkt graag in teamverband

Dit is jouw kracht:

 • Accuraat werken
 • Samenwerken – communicatief vaardig
 • Besluitvaardig
 • Flexibel
 • Resultaatgerichtheid
 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.811 – Max. €4.519 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: Voor de duur van 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 32

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Birgit van Benthem, Afdelingshoofd SOA.

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op het RIVM of via video-bellen.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek;
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk?
Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via deze knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Date of placement: 1 juli 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement