Skip to main content

Vacancy: Junior-epidemioloog COVID-19 vaccinatiecijfers

This vacancy has been recommended by RIVM. width=

Functieomschrijving
Wil jij je inzetten voor de monitoring van COVID-19 vaccinatie cijfers en inzicht in vaccinatiegraad? Ben jij de epidemioloog die graag wil werken in de publieke gezondheid? Kom dan bij ons werken en versterk ons team in het actuele en relevante werkveld van de vaccinaties!

De afdeling
Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de zorg voor morgen. Het centrum Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten (EPI), wat valt binnen het domein infectieziekten & vaccinologie, heeft tot doel om de gezondheid van Nederland op het gebied van infectieziekten te analyseren en te bewaken.

Bij de afdeling Rijksvaccinatieprogramma (RVP) werken epidemiologen, in samenwerking met andere onderzoekers, aan de monitoring en evaluatie van het RVP en COVID-19 vaccinatie. Daarvoor brengen we de mate van deelname aan het programma (vaccinatiegraad) in kaart, onderzoeken we determinanten van vaccinatie, de ziektelast en immuniteit in de bevolking. Ook wordt onderzoek uitgevoerd in het geval van een plotselinge toename van een infectieziekte waar tegen gevaccineerd wordt of bij een epidemie. Verder wordt de mogelijke inzet van nieuwe of verbeterde vaccins onderzocht hetgeen kan leiden tot aanpassingen in landelijke vaccinatieprogramma’s. De uitkomsten worden door het ministerie van VWS, de Gezondheidsraad en GGD-en gebruikt om advies en beleid rondom vaccinatie te maken.

Doel van de functie
Alle mensen van 5 jaar en ouder komen in aanmerking voor COVID-19 vaccinatie. Het is belangrijk om voor COVID-19 vaccinaties de vaccinatiegraad te volgen, net zoals voor het Rijksvaccinatieprogramma waarvoor alle kinderen in Nederland in aanmerking komen. Dit geeft inzicht in de voortgang van de implementatie van het programma en welke (leeftijds)groepen minder gevaccineerd zijn. Verder is vaccinatiegraad  belangrijke informatie voor de bijwerkingenmonitoring, en ook voor het onderzoek naar vaccin-effectiviteit en –impact. We maken voornamelijk gebruik van de landelijke vaccinatieregisters om de vaccinatiegraad in kaart te brengen. Landelijke registratie van vaccinaties is alleen mogelijk wanneer de gevaccineerde toestemming geeft. Het goed monitoren van de deelname aan de vaccinatieprogramma’s vergt continue inspanningen.

Werkzaamheden en taken
Als junior-epidemioloog COVID-19 vaccinatie werk je binnen vaccinatie team mee aan de wekelijkse rapportage van de monitoring van COVID-19 vaccinatie.  Ook draag je bij aan aanpassingen in rapportages die nodig zijn in verband met uitrol van COVID-19 vaccinatie in Nederland. Daarnaast geef je antwoord op ad-hoc vragen van beleidsmakers, GGD’en en andere professionals.

Uniek aan deze baan
Vaccinatieprogramma’s zijn één van de meest effectieve interventies om de volksgezondheid te verbeteren. Er zijn continue ontwikkelingen in het COVID-19 vaccinatie. Het werk heeft daardoor een dynamisch karakter.  Je werkt met binnen een team met andere epidemiologen. Je kunt een bijdrage leveren aan een optimaal vaccinatieprogramma en daarmee aan de volksgezondheid in Nederland.

De zorg voor morgen begint vandaag

Wil jij ons versterken in de functie van Junior-epidemioloog? Stuur dan je sollicitatie aan Hester de Melker, afdelingshoofd Rijksvaccinatieporgramma. Heb je eerst nog vragen over deze vacature, neem dan contact met Susan Hahné op 06 52510543.

Functie-eisen
Dit neem je mee:

 • Je hebt een bachelor in de epidemiologie.
 • Je hebt ervaring in het analyseren van complexe databestanden met statistische programma’s, bij voorkeur met R.
 • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift.
 • Je hebt affiniteit met publieke gezondheid en hebt bij voorkeur ervaring met infectieziekten-epidemiologie.
 • Je kunt zelfstandig werken, toont initiatief en bent besluitvaardig.
 • Je hebt een proactieve, flexibele instelling en kunt goed werken in teamverband.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, en vindt het leuk om met verschillende stakeholders te communiceren.

Dit is jouw kracht:

 • Communiceren
 • Ontwikkelen en implementeren van methoden
 • Accuraat werken
 • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.811 – Max. €4.519 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: Voor de duur van 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

 Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Hester de Melker, afdelingshoofd Rijksvaccinatieporgramma.

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op het RIVM of via video-bellen.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek;
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk?
Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via deze link verlaat je de site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Date of placement: 22 juli 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement