Skip to main content

Vacature: Adviseur Pakketbeheer met onderzoekservaring

Deze vacature is aangedragen door Zorginstituut Nederland. width=

Stand­plaats: Diemen
Contractduur: 2 jaar
Uren per week: 36
Maand­salaris: €3.344 – €5.825
Niveau: Universitair Master
Reageren voor: 25 maart
Vacaturenummer: 2022009174
Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Functie­omschrijving
Het team Pakket en Kwaliteit zoekt nieuwe collega’s! Wij zijn per direct op zoek naar ervaren adviseurs met onderzoekservaring voor het geven van adviezen over het verzekerde zorgpakket aan het ministerie van VWS. Wil jij bijdragen aan goede, toegankelijke en betaalbare zorg in Nederland? Dan maken we graag kennis met je.

Wat ga je doen?
Als adviseur houd je je bezig met het formuleren van adviezen aan de minister van VWS over het verzekerde pakket. De visie “Passende Zorg”, “Stand van de wetenschap en praktijk” en “Kwaliteit van Zorg” spelen hierbij een bepalende rol. Je vormt samen met een team van collega’s een oordeel, waarbij je wetenschappelijke- en praktijkgegevens, oordelen van behandelaars, deskundigen en claims van marktpartijen objectief weegt. Daarnaast werk je samen met collega’s aan de meer procedurele en systematische aspecten van de beoordelingen.

Functie-eisen
De collega die wij zoeken:

 • is academisch geschoold en bij voorkeur (klinisch) epidemioloog en gepromoveerd.
 • heeft kennis van de Nederlandse gezondheidszorg en relevante werkervaring opgedaan met het zorgstelsel;
 • voelt zich uitgedaagd door de ontwikkelingen in de zorg en wil daar graag een bijdrage aan leveren;
 • is creatief, resultaatgericht en kan goed samenwerken;
 • is omgevingsbewust en heeft politiek bestuurlijke sensitiviteit;
 • beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­: niveauschaal 11, schaal 12
 • Maand­salaris: Min €3.344 – Max. €5.825 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Maximaal aantal uren per week:36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets, bedrijfsfitness of een studie.
Daarnaast bieden wij flexibele werktijden, een goede werk-privé balans, 23 vakantiedagen, 26 ATV-dagen en een flexibele ABP-pensioenvoorziening. Je krijgt een laptop en telefoon en kunt werken vanuit huis, op kantoor of een andere plaats. Je reiskosten of thuiswerkvergoeding krijg je vergoed conform de CAO Rijk. Ook zorgen we voor een goede thuiswerkinrichting.
Tijdens je introductieperiode doorloop je een inwerkprogramma waarbij je kennis opdoet van het brede werkterrein van het Zorginstituut. Je krijgt daarnaast toegang tot een breed aanbod aan online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Bijzonderheden
Diversiteit en inclusie
Wij hechten waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Meer over jouw toekomstige afdeling
Je werkt binnen de afdeling Zorg in het team Pakket en Kwaliteit. De afdeling Zorg adviseert over de samenstelling van het pakket van goede verzekerde zorg en heeft ongeveer 200 medewerkers, verdeeld in negen specialistische teams. Ons team Pakket en Kwaliteit is met circa 40 collega’s verantwoordelijk voor vakinhoudelijke specialismen op de gebieden pakketbeheer en kwaliteit. We leveren expertise op inhoud of voor specifieke inhoudelijke rollen, voor de reguliere taken en tijdelijke programma’s en projecten. We onderhouden en ontwikkelen de benodigde expertise in de organisatie en het team in het bijzonder. Daarnaast signaleren we en spelen we in op veranderende behoeften en beantwoorden we complexe vragen (derde lijn).

De sfeer binnen het team is informeel. Maandelijks ontmoeten we als team elkaar live en om de week praten we elkaar digitaal bij op specifieke onderwerpen om elkaars kennis te vergroten en om zo de integratie van pakket en kwaliteit te vergroten.

Zorginstituut Nederland
Wij zijn van het samenstellen van het pakket van goede verzekerde zorg voor alle Nederlanders. De Nederlandse gezondheidszorg is een van de beste ter wereld. Iedereen betaalt eraan mee. Zo kunnen we allemaal – jong, oud, gezond of ziek – rekenen op goede zorg wanneer we die nodig hebben. Maar de zorgkosten stijgen: we worden ouder, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Het Zorginstituut waakt erover dat onze zorg goed en betaalbaar is én blijft. Dit alles om ons geld voor de zorg alleen te besteden aan waardevolle behandelingen waarvan vaststaat dat die écht werken. Deze ingewikkelde keuzes maken we uiteindelijk voor en namens 17,5 miljoen Nederlanders. Zodat iedereen ook in de toekomst toegang houdt tot goede en betaalbare zorg.

De kerntaken van het Zorginstituut zijn:

 • Adviseren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport over de inhoud van het basispakket en het innemen van standpunten daarover.
 • Bevorderen van de kwaliteit en inzichtelijkheid van de zorg.
 • Ontwikkelen van informatiestandaarden om de informatie-uitwisseling binnen de zorg te stimuleren.
 • Beheren van de fondsen Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz) en het verstrekken van informatie over de kosten in de zorg.
 • Uitvoeren van de risicoverevening.

Het Zorginstituut heeft veel contact met de wereld om ons heen. Denk aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wetenschappers, universiteiten, patiënten (verenigingen) en professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. Eigenlijk met de hele samenleving! We zijn daarbij sterk in beweging en volgen een duidelijke koers de komende jaren. Verbinden, inspireren en richting geven zijn daarbij belangrijke pijlers. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt verantwoording af aan de minister VWS. Er werken ongeveer 450 mensen vanuit huis én vanuit ons mooie kantoor in Diemen. Zie voor meer informatie: Zorginstituut Nederland.

Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature: Mona Wets – 06-46846845
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure: Gerben Drost –06-20051547

Solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren via deze link.

Datum plaatsing: 14 maart 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement