Skip to main content

Vacature: Epidemioloog / Adviseur wetenschap

Deze vacature is aangedragen door het Franciscus Gasthuis & Vlietland. width=

 • Wil jij als epidemiologisch expert onze onderzoekers en promovendi ondersteunen, begeleiden én adviseren bij wetenschappelijk onderzoek?
 • Ben jij in staat om snel te schakelen tussen verschillende specialismen én onderzoeken?
 • Én wil jij samen met de Decaan Wetenschap en collega’s Wetenschapsbureau een bijdrage leveren aan de (door)ontwikkeling van ons wetenschapsbeleid?

Dan ben jij de Epidemioloog / Wetenschappelijk adviseur die wij zoeken binnen het Wetenschapsbureau van Franciscus! Maken wij binnenkort kennis?

De functie

Binnen Franciscus heb jij als Epidemioloog dé expertrol wanneer het gaat om epidemiologie en statistiek. Kort samengevat houdt dit in dat jij onze onderzoekers (medici, verpleegkundigen en andere professionals) en promovendi ondersteunt en adviseert bij het opzetten van onderzoek en bij de analyse van de onderzoeksresultaten. Je stimuleert en bevordert de kwaliteit van de onderzoeken, inspireert tot het opzetten van (nieuwe) onderzoekslijnen en draagt zorg voor de naleving van richtlijnen van onderzoek binnen Franciscus. Dit doe je Franciscus-breed, wat betekent dat je je bezig houdt met een diversiteit aan onderzoeken en specialismen.

Een andere belangrijke focus is de (door)ontwikkeling en implementatie van ons wetenschapsbeleid. Met jouw constante blik op de ontwikkeling van onderzoek, weet jij wat er speelt binnen en buiten de organisatie op het gebied van wetenschappelijk en/of medisch onderzoek. Deze kennis van- en jouw visie op onderzoek, neem je mee in het verder vormgeven van ons wetenschapsbeleid, in nauwe samenwerking met onze Decaan Wetenschap, wetenschapscoördinator en kwaliteitsadviseur.

Binnen Franciscus…
…staat wetenschappelijk onderzoek hoog op de agenda. Momenteel hebben we +/- 15 promovendi die zich bezig houden met wetenschappelijk onderzoek op allerlei gebieden. Dit is naast de vele onderzoeken die door medisch specialisten, arts-assistenten, paramedici en studenten uitgevoerd worden. De verwachting is dat het aantal medisch wetenschappelijke studies binnen Franciscus de komende jaren flink stijgt. Inmiddels hebben we een mooie basis gelegd wat betreft ons wetenschapsbeleid, maar we zijn toe aan een volgende stap. Bij die stap kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Ons wetenschapsbureau groeit, groei jij mee?

Het Wetenschapsbureau…
…is onderdeel van de Franciscus Academie. Ons team Wetenschapsbureau helpt onderzoekers het beste uit zichzelf én het onderzoek te halen. We begeleiden onderzoekers van A tot Z in het hele onderzoeksproces en streven naar optimalisatie in randvoorwaarden en beleid voor het doen van onderzoek. Daarnaast leiden onze Coördinatoren Zorgonderzoek ook het implementatieproject EBP. In dit team, onder leiding van een teammanager, werken een wetenschapscoördinator, een kwaliteitsadviseur en 4 coördinatoren zorgonderzoek. In jouw functie als Epidemioloog / Wetenschappelijk adviseur werk je nauw samen met de Decaan Wetenschap, wetenschapscoördinator, kwaliteitsmedewerker en de overige medewerkers van de Franciscus Academie. .

Goed om te weten
We zoeken een collega die ons team voor 16 tot 20 uur per week ondersteunt. Op welke dagen of tijden je werkt, bespreken we met elkaar in overleg. Onze voorkeur gaat daarbij wel uit naar een collega die ons team in ieder geval op de maandagen komt versterken. Verder is het goed om te weten dat je zowel in Rotterdam als in Schiedam aan de slag gaat binnen onze 2 ziekenhuislocaties Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland.

Wij vragen

 • een wo-diploma richting Epidemiologie, Gezondheidswetenschappen of soortgelijk;
 • een expert in epidemiologie met een succesvol afgerond promotieonderzoek;
 • ervaring met epidemiologische/statistische vraagstukken;
 • aantoonbare ervaring in het opzetten en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek (eis), maar ben je op dit moment zelf nog actief in onderzoek dan verdien je bonuspunten!;
 • niet alleen een ambassadeur voor ons Wetenschapsbureau, maar ook voor medisch-wetenschappelijke studies in het algemeen;
 • stressbestendigheid: jij verliest in de hectiek van alledag het overzicht niet;
 • organisatiesensitiviteit;
 • uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • een echte teamspeler; jij begrijpt dat we door onze krachten te bundelen samen sterk staan!;
 • een VOG.

Wij bieden

Wij begrijpen dat niet alleen onze patiënten, maar ook onze collega’s het beste verdienen! De range van deze functie is FWG 65/70 (afhankelijk van je ervaring) conform cao Ziekenhuizen én we bieden je:

 • een baan in een top(klinisch) ziekenhuis;
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast contract;
 • parkeren voor € 1,- per dag, maar de tram en metro stoppen ook voor de deur;
 • een extra vergoeding reiskosten (fiscale regeling);
 • kinderdagverblijf ‘Fransje Plukkebol’ voor personeel, naast Franciscus Gasthuis;
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, zo kun je sporten met korting, kiezen voor extra vakantiedagen of je koopt een nieuwe fiets.

En wist je dat:

 • Wij jouw duurzame inzetbaarheid heel belangrijk vinden? Doe mee aan onze bootcamptrainingen, plan een stoelmassage, of spar over jouw toekomst met onze loopbaanadviseur;
 • De cultuur binnen ons ziekenhuis gericht is op mens en innovatie? En dat we snel schakelen en korte lijnen heel belangrijk vinden?

Meer informatie & solliciteren

Heb je vragen over de vacature Epidemioloog / Wetenschappelijk adviseur? Trek de stoute klompen aan en neem contact op met Conny van der Nol, teammanager Wetenschapsbureau via telefoonnummer: 06-49491793. Meer informatie over ons ziekenhuis vind je hier.

Direct solliciteren? Klik hier en stuur ons jouw cv en motivatiebrief!

Acquisition in response to this vacancy is not appreciated.

Datum plaatsing: 9 maart 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement