Skip to main content

Vacancy: Promovendus epidemiologie van antimicrobiële resistentie

This vacancy has been recommended by RIVM.  width=

Functieomschrijving
Ben jij ook geïnteresseerd in factoren die antimicrobiële resistentie in de hand werken? En wil jij meedenken hoe je de effecten van antimicrobiële resistentie voor de volksgezondheid kan verkleinen? Ambieer je een wetenschappelijke carrière en wil je graag een promotietraject op dit onderwerp doen? Dan zoeken we jou!

Antimicrobiële resistentie onderzoek bij het CIb
Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de mogelijke zorgen van morgen. Bacteriën, maar ook schimmels en parasieten, die bij mensen infecties kunnen veroorzaken, blijken steeds vaker resistent te zijn tegen de voorgeschreven behandelingen. Verschillende onderzoeksgroepen binnen het centrum voor infectieziektebestrijding (CIb) hebben tot gezamenlijk doel om infecties met resistente micro-organismen te voorkomen, dan wel te bestrijden. Binnen dit thema Antimicrobiële Resistenties (AMR) werken circa 50 mensen van verschillende afdelingen en centra van het CIb. Deze groep van ambitieuze mensen typeert zich door inhoudelijke vakexpertise en een gezamenlijke passie voor het doen van surveillance en vooruitstrevend onderzoek ten behoeve van de volksgezondheid.

Binnen het AMR thema vindt een breed scala aan activiteiten plaats; surveillance in mens, dier en milieu;  het ondersteunen van regionale zorgnetwerken; het stimuleren van data-uitwisseling tussen zorginstellingen en meer. Ook wordt er verdiepend wetenschappelijk onderzoek gedaan om betere of nieuw inzichten te krijgen, maar ook om bovenstaande activiteiten te verbeteren of te ondersteunen.

Wij zoeken 4 AIO’s op zeer diverse AMR onderwerpen, die allen afdelingsoverstijgend aan dit thema zullen gaan werken. Je maakt deel uit van dit AMR-AIO team. Je zal hierdoor met vele invalshoeken op het thema in aanraking komen.

De betrokken afdelingen zijn; Zoönosen en Omgevingsmicrobiologie (Z&O), Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI), Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten en  Infectieziekteonderzoek (EPI), Diagnostiek en surveillance (IDS).

De functie
Het Centrum Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten (EPI) zoekt een promovendus / PhD student voor de afdeling Zorggerelateerde Infecties en Antimicrobiële resistentie (ZIA). De afdeling ZIA is (inter)nationaal verantwoordelijk voor de surveillance van en epidemiologisch onderzoek naar zorggerelateerde infecties en antimicrobiële resistentie met als doel het genereren van aanbevelingen en interventiemogelijkheden voor de praktijk.

Wij zoeken een creatieve en enthousiaste promovendus voor de uitvoering van een divers en praktijkgericht data-project over het onderwerp antibioticaresistentie en zorggerelateerde infecties. In dit project wordt een basis gelegd voor klinisch relevant onderzoek gericht op de aanpak van antibioticaresistentie en zorginfecties. Er bestaan diverse soorten surveillancesystemen (deels uitgevoerd binnen en deels buiten het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM) en gegevensbronnen gerelateerd aan antibioticaresistentie, die tot nu toe slechts als afzonderlijke pijlers worden geanalyseerd en gerapporteerd. Voorbeelden hiervan zijn de projecten ISIS-AR (Infectieziekten Surveillance Informatie Systeem – Antimicrobiële Resistentie), PREZIES (Preventie van Ziekenhuisinfecties door Surveillance), SNIV (Surveillance Netwerk Infectieziekten Verpleeghuizen) en surveillance van antibioticagebruik door de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB).

Werkzaamheden en taken
Als promovendus vorm je de spil van dit project, waarin je je richt op het opzetten van een solide basis om de verschillende databronnen bij elkaar te brengen en te analyseren. Je zult in kaart brengen wat er (juridisch en methodologisch) mogelijk is in het koppelen van verschillende gegevensbronnen. Binnen het project werk je samen met verschillende experts met diverse achtergronden, variërend van datamanagers en epidemiologen, tot deskundigen infectiepreventie en medisch specialisten. Je blijft op de hoogte van relevante wetenschappelijke literatuur en schrijft Engelstalige wetenschappelijke artikelen die resulteren in een proefschrift. De resultaten van je werk presenteer je op (inter)nationale congressen.

Uniek aan deze baan
In dit promotietraject onderzoek je de mogelijkheden en meerwaarde van analyses overstijgend aan deze verschillende surveillancesystemen. Door koppeling en analyse van de gegevens bijvoorbeeld op het niveau van zorginstellingen, kunnen gerichte vragen gesteld en beantwoord worden die relevant en bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Denk hierbij aan de uitvoering van antibiotic stewardship, het formuleren en uitvoeren van infectie-preventiebeleid en het opstellen van richtlijnen voor antibiotische behandeling in verschillende situaties.

Functie-eisen
Dit neem je mee:

  • Je hebt een universitaire master op het gebied van biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, geneeskunde of een vergelijkbare, op onderzoek gerichte, opleiding afgerond.
  • Je hebt ervaring in het analyseren van complexe databestanden of surveillance data met statistische programma’s (R of SAS).
  • Je bent geïnteresseerd in infectieziekten en ambieert een wetenschappelijke promotie op dit onderwerp.
  • Je bent communicatief vaardig en in staat om met een breed scala aan experts uit het veld samen te werken.
  • Je leert snel, je kunt goed overzicht houden en hoofd- van bijzaken onderscheiden.
  • Je kunt je in het Nederlands en Engels mondeling en schriftelijk goed uitdrukken.
  • Je kunt zelfstandig werken, toont initiatief en bent besluitvaardig.
  • Je hebt een flexibele instelling en kunt goed werken in een dynamische omgeving.
  • Je bent enthousiast en denkt actief mee.
  • Je hebt inzicht in je eigen functioneren.
  • En we hopen dat je humor hebt.

Dit is jouw kracht:
Analyseren, creativiteit, samenwerken, plannen en organiseren, zelfontwikkeling

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­omschrijving: Het salaris (36-urige werkweek) wordt vastgesteld op grond van de salarisschalen CAO Rijk (hoofdstukken 6,17 en 19) en loopt in 4 stappen op van schaal 8, trede 0 (per 1 juli 2021 € 2.675,-, bruto per maand) naar schaal 8, trede 8 (per 1 juli 2021 € 3.344,- per maand) in het vierde jaar.
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contract­duur: Voor de duur van 48 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Annelot Schoffelen, internist-infectioloog.

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

  • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op het RIVM of via video-bellen.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

  • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek;
  • Het 1e selectiegesprek staat gepland op maandag 15 augustus. Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
  • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
  • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk?
Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Voor meer informatie over deze vacature:
Annelot Schoffelen, internist-infectioloog: annelot.schoffelen@rivm.nl

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Glenda Vrij, adviseur: glenda.vrij@rivm.nl

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via deze knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deadline sollicitatie: 28 juli 2022

Date of placement: 19 juli 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement