Skip to main content

Vacature: Junior onderzoeker / promovendus

 width=Deze vacature is aangedragen door het Integraal Kankercentrum Nederland.

Het Integraal Kankercentrum Nederland biedt een promotieplek aan op het project ‘De (kosten)effectiviteit van het personaliseren van de zorg voor patiënten na borstkanker: de NABOR-studie’. Dit project is een samenwerking tussen IKNL, Nivel en de Universiteit Twente, en wordt gefinancierd door het programma ZorgEvaluatie en Gepast Gebruik. Binnen dit dynamische en uitdagende onderzoeksproject werk je samen met andere onderzoekers, zorgverleners en patiënten uit diverse onderzoekcentra en ziekenhuizen.

Junior onderzoeker / promovendus
32 uur per week
Utrecht / Enschede

In Nederland starten jaarlijks ongeveer 14.000 vrouwen na een borstkankerbehandeling voor niet-uitgezaaide borstkanker met de follow-up periode. Follow-up bestaat uit nacontrole (vroege detectie van eventuele nieuwe borstkanker) en nazorg (monitoring en behandeling van lichamelijke of psychische gevolgen van de borstkanker of de behandeling). De inrichting van de nacontrole en nazorg is veelal een ‘one-size-fits-all’ benadering. Echter, het risico op terugkeer van borstkanker is afhankelijk van patiënt, tumor- en behandelkenmerken. Daarbij komt dat niet elke patiënt dezelfde behoeften heeft. In dit project willen we de nacontrole en nazorg meer personaliseren, om er zo voor te zorgen dat elke vrouw de follow-up krijgt die het beste past bij haar individuele risico, behoeften en wensen. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van een bestaand individueel risico-predictiemodel (het INFLUENCE-model), een duidingstool (de ALERT-tool), de recent ontwikkelde borstkanker-nacontrole-keuzehulp (bij deze laatste link kun je niet inloggen, maar het geeft een beeld) en een nog te ontwikkelen ‘gespreksondersteunings-tool’. Samen met tien deelnemende ziekenhuizen wordt in dit in totaal zes jaar durende project het effect van de nieuwe, gepersonaliseerde follow-up onderzocht ten opzichte van de standaard zorg.

Je taken

Tijdens het promotietraject, dat de eerste 3,5 jaar van het totale project betreft, zul je je bezig gaan houden met het opzetten en vormgeven van een multicenter prospectief cohortonderzoek. Activiteiten waarmee je je zult gaan bezighouden zijn:

  • inventariseren van de huidige nazorg in Nederland
  • uitvoeren van een behoefte-onderzoek onder zorgprofessionals en patiënten
  • samen met Zorgkeuzelab en in co-creatie met patiënten en zorgprofessionals een ‘dialoog-tool’ ontwikkelen die gepersonaliseerde keuzes over nazorg faciliteert
  • opzetten van het prospectieve onderzoek in de tien deelnemende ziekenhuizen
  • uitvoeren van de eerste (proces)evaluaties onder patiënten en zorgverleners
  • schrijven van wetenschappelijke artikelen over je bevindingen
  • volgen van de PhD-training aan de Universiteit Twente

Wij vragen

  • een afgeronde master in één der sociale wetenschappen (psychologie, communicatie- of gezondheidswetenschappen), en bij voorkeur concrete affiniteit met (borstkanker)zorg, gezamenlijke besluitvorming en/of co-creatie
  • ervaring en affiniteit met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden
  • flexibiliteit tot en enthousiasme over het werken op verschillende werkplekken (o.a. IKNL, UT en Nivel)
  • goede tot uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
  • lef om een ambitieus project aan te gaan.
  • sterk organisatorisch vermogen
  • in staat mensen te motiveren
  • een aanpakker, zowel zelfstandig als binnen een team

Wij bieden

  • een functie binnen IKNL waarbij ook regelmatig bij de Universiteit Twente (Enschede) en Nivel (Utrecht) zal worden gewerkt
  • een aanstelling van 3,5 jaar
  • een PhD-trainingsprogramma vanuit de Universiteit Twente Graduate School
  • primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de Cao Ziekenhuizen
  • een functie ingedeeld in functieschaal 50 met een salaris, waarvan de hoogte afhankelijk is van je opleiding en ervaring, tussen € 2.759,- tot maximaal € 3.922,- op basis van een 36-urige werkweek,
  • een volle maand vakantiegeld en eindejaarsuitkering (13e maand)
  • mogelijkheid om flexibel te werken
  • laptop en telefoon
  • een ingerichte thuiswerkplek (op leenbasis)
  • volledige reiskostenvergoeding d.m.v. een NS Business card

Integraal Kankercentrum Nederland

Met de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) volgt IKNL al dertig jaar op landelijk niveau de zorg voor patiënten met kanker. Het levert een schat aan wetenschappelijk onderbouwde kennis en inzichten op die direct van waarde zijn voor de praktijk. Inzichten waarmee kanker kan worden voorkomen en de zorg voor patiënten en hun kwaliteit van leven kan worden verbeterd. Ons streven is dan ook om de impact van kanker te reduceren door betrouwbare en onafhankelijke inzichten over kanker te delen. Dit doen we onder meer vanuit onze multidisciplinaire tumorteams: medewerkers met verschillende achtergronden werken samen op een tumorsoort om zo optimaal kennis en kunde te kunnen benutten. Met KWF Kankerbestrijding en NFK richt IKNL zich via www.kanker.nl ook op patiënten. IKNL is een organisatie van ongeveer vijfhonderdvijftig medewerkers, verspreid over acht locaties in Nederland.

Universiteit Twente

De Universiteit Twente heeft de ambitie een pionier te zijn in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Gezondheid is één van de speerpunten binnen de Faculteit Behavioural Management and Social Sciences (BMS).

Nivel

Het Nivel is een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor de gezondheidszorg. De ambitie is om onderzoek te doen dat aansluit bij de problemen en uitdagingen waar de gezondheidszorg voor staat.

Belangstelling

Je kunt je sollicitatie insturen tot 10 april 2022 via de sollicitatieknop onder aan deze vacature. Stuur bijlagen alsjeblieft in pdf-formaat, startend met je naam in de titel van het document (bijv. Ben Karsten CV).

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met prof. dr. Sabine Siesling, senior onderzoeker IKNL en hoogleraar Universiteit Twente, s.siesling@iknl.nl, 06-13193806 of dr. Stans Drossaert, universitair hoofddocent Universiteit Twente, c.h.c.drossaert@utwente.nl, 053-4896049.

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 14 april te Universiteit Twente, Enschede. Een eventueel tweede gesprek vind plaats op woensdag 20 april te IKNL, Utrecht.

Startdatum is bij voorkeur 1 juni 2022.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Prescreening op social media kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Aquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Datum plaatsing: 22 maart 2022

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement