Vacature: Junior Adviseur

Deze vacature is aangedragen door het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten

Een organisatie in beweging
Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten is een jonge en snel groeiende organisatie die zijn expertise inzet voor kwaliteitsverbetering van de medisch specialistische zorg in Nederland. Als Kennisinstituut helpen wij ruim 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen dit waar te maken zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

In het Kennisinstituut, bestaande uit ruim 70 professionals, komen wetenschap, beleid en praktijk samen. Vanuit deze brede basis kunnen wij de wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten adviseren en begeleiden bij het opzetten en uitvoeren van kwaliteitsbeleid en bijbehorende instrumenten zoals richtlijnen, kwaliteitsvisitatie, kwaliteitsmeting en keuzehulpen. Ook ondersteunen wij hen bij het ontwikkelen van kennisagenda’s en het opzetten van geïntegreerd kwaliteitsbeleid.

Vragen die wetenschappelijke verenigingen hebben zijn bijvoorbeeld: Wat is de toegevoegde waarde van een nieuwe behandeling ten opzichte van de huidige praktijk? Waaraan kun je een goede vakgroep medisch specialisten herkennen en hoe kunnen andere vakgroepen daarvan leren? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor toegepast wetenschappelijk onderzoek die op korte termijn de zorg kunnen verbeteren?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een:

Junior adviseur
32-40 uur per week

 Jouw bijdrage aan het zorgveld
Binnen het Kennisinstituut ben je werkzaam op verschillende kwaliteitsprojecten. Dit kan gaan om het ontwikkelen van richtlijnen of het vormgeven en uitvoeren van kwaliteitsvisitaties, maar ook om het ontwikkelen van kennisagenda’s of van producten voor patiënten. Je maakt deel uit van een team adviseurs. Ieder team heeft een aandachtsgebied (bijvoorbeeld oncologie, operatief proces of cognitie/gedrag).

Je werkzaamheden zijn divers, bijvoorbeeld:

  • Richtlijnontwikkeling: hierbij ondersteun je het proces van richtlijnontwikkeling, en voer je systematische literatuuranalyses uit. Dat betekent enerzijds het bewaken van de voortgang, het organiseren van vergaderingen, het adviseren van werkgroepen en het contact onderhouden met werkgroepleden (medisch specialisten en andere zorgprofessionals) met betrekking tot het schrijven van teksten. Anderzijds ben je betrokken bij de systematische literatuuranalyses: je helpt met het opstellen van de vraagstelling en de selectie van de literatuur; daarnaast verzorg je de systematische samenvatting en beoordeling van het wetenschappelijk bewijs. Dit doe je in nauw overleg met je begeleider en met de betrokken medisch specialisten.
  • Bij kwaliteitsvisitaties ondersteun je de medisch specialisten bij intercollegiale toetsing en verzorg je de verslaglegging.
  • Bij het ontwikkelen van kennisagenda’s en producten voor patiënten begeleid je werkgroepen en adviseer je over de methodiek.

We bieden trainingen om je persoonlijke vaardigheden verder te versterken bijvoorbeeld op het gebied van time management, het systematisch samenvatten van wetenschappelijke literatuur en/of adviesvaardigheden (als je iets meer ervaring hebt opgedaan in de praktijk).

Als junior adviseur werk je samen met een meer ervaren collega op een project. Afhankelijk van je ontwikkeling voer je steeds meer taken zelfstandig uit. Het streven is om in ongeveer drie jaar te groeien naar een zelfstandig adviseur.

Een professional met een analytische blik
Van een junior adviseur verwachten we dat je leergierig bent en analytisch sterk. Je staat stevig in je schoenen en handelt proactief. Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook samenwerken met medisch specialisten en collega’s. Je bent sterk in je communicatie, zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands en Engels).

Tijdens de selectie letten we verder op de volgende punten:

  • Afgeronde (bio)medische opleiding (geneeskunde, gezondheidswetenschappen, of vergelijkbare opleiding);
  • Kennis van epidemiologie en onderzoeksmethoden.

Een totaalpakket
Werken bij het Kennisinstituut levert meer op dan alleen een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen met sociale en enthousiaste collega’s in een prettige, informele omgeving. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Het salaris is afhankelijk van niveau en ervaring.

Informatie en sollicitatie
Informatie over de functie kun je opvragen bij Irina Mostovaya, senior adviseur/teamleider, tel 06 51 45 18 79 (i.mostovaya@kennisinstituut.nl) of bij Margreet Pols, adjunct directeur, tel 06 13 34 84 09 (m.pols@kennisinstituut.nl). Je reactie zien wij graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 20 september tegemoet. Solliciteren kan via de volgende link: https://werkenbij.kennisinstituut.nl/vacaturebeschrijving/junior-adviseur

Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.