Skip to main content

VvE

Podcast
Een initiatief van de Vereniging voor Epidemiologie (VVE). Hierin voeren Drs. Bart Torensma en Dr. Marissa van Maaren talrijke gesprekken met interessante wetenschappers over boeiende onderwerpen in de prachtige wereld van de epidemiologie. Het is bedoeld als een intellectuele verdieping en als een opstapje in de ambitie van de VVE om de epidemiologische gemeenschap verder te verbinden.

Aflevering 6
E-values

Welke uitdagingen en mogelijke beperkingen zijn er bij het gebruik van de e-waarde in plaats van de p-waarde? Hoe zien experts de toekomst van statistische significantie en het gebruik van de e-waarde in epidemiologische onderzoeken? Wat is nodig om een bredere acceptatie en implementatie van de e-waarde in de wetenschappelijke gemeenschap te bevorderen? In gesprek met Dr. Rianne de Heide


Aflevering 5
Onderzoeksvragen op het gebied van epidemiologie?

Een onderzoeksvraag klinkt als iets vanzelfsprekends. Veel van onze discussies gaan ook over de methodologie die we gebruiken, en niet per se over het opstellen van de onderzoeksvraag zelf. In Gesprek met Dr. Daniel Bos | Associate Professor | Vice-chair of the Dept. of Epidemiology Dept. Epidemiology Dept. Radiology & Nuclear Medicine  Erasmus MC


Aflevering 4
Klinische testen, hoe weten we of een test echt goed werkt?
In deze aflevering alles over de klinische testen, hoe weten we of een test echt goed werkt? wat kunnen er aan doen en hoe wordt dit gevalideerd. In gesprek met Prof. Dr. Patrick Bossuyt, professor klinische epidemiologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Aflevering 3
Onzekerheden in de epidemiologie
In deze aflevering de onzekerheden in de epidemiologie. Waar komt het voor, welke impact heeft dit op het doen van onderzoek en wat voor effect heeft het op de volksgezondheid. Een gesprek met Prof. Dr. Lex Burdorf, professor determinanten van volksgezondheid aan het Erasmus MC te Rotterdam.

Aflevering 2
Integriteit in de wetenschap
In deze aflevering alles over integriteit in de wetenschap. Hoe vaak komt het voor, hoe kan je het voorkomen en wat moeten wij als onderzoekers eraan doen. Een gesprek met emeritus hoogleraar, Prof. Dr. Lex Bouter van het Amsterdam UMC.

Aflevering 1
Propensity score
In deze eerste aflevering de propensity score. Wat is de geschiedenis van deze score, hoe moeten we het toepassen en nog veel meer. Een gesprek met de voorzitter van Nederlandse Vereniging voor epidemiologie, Prof. Dr. Rolf Groenwold van het LUMC.

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement