Skip to main content

Vacature: Projectcoördinator / Onderzoeker Brandwondencentrum (0,8-1,0 fte)

Deze vacature is aangedragen door het Brandwondencentrum. width=

Functieomschrijving
Wil jij samen met ons werken aan innovatie in de zorg én een belangrijke rol vervullen in een topklinisch en wetenschappelijk project van het Brandwondencentrum Beverwijk?

Ben jij dit?
Je hebt een academische opleiding in een relevante richting. Dit kan zijn gezondheidswetenschappen of een andere (bio)medisch georiënteerde academische opleiding. Bij voorkeur ben je gepromoveerd of heb je enige jaren ervaring in (bio)medisch gerelateerd onderzoek. Je bent een echte teamspeler en hebt een flexibele en proactieve werkhouding. Je beschikt over goede analytische en communicatieve vaardigheden en werkt nauwkeurig en gestructureerd.

Wat ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor de lokale opzet, begeleiding en uitvoering van het project: Topklinische brandwondenzorg: ‘Doelmatige zorg op maat’. Dit project is onderdeel van het landelijke Top specialistische Zorg en Onderzoek (TZO) project dat door het consortium Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (bestaande uit de brandwondencentra van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en het Martini Ziekenhuis in Groningen) gestart is met een subsidie vanuit het ZonMw programma TZO. De komende vier jaar willen we doelmatige zorg op maat voor brandwondpatiënten realiseren door kennis vanuit de zorgpraktijk (leren van onze patiënten), wetenschappelijk onderzoek, innovatie, onderwijs en evaluatie beter met elkaar te verbinden. Een waardegedreven zorg raamwerk wordt opgezet waarin (klinische en patiënt gerapporteerde) uitkomsten worden geanalyseerd, geïnterpreteerd, gebruikt voor zorginnovaties, en geïmplementeerd in de klinische brandwondenpraktijk. Daarnaast worden drie deelprojecten uitgevoerd die elk een kernvraagstuk van de brandwondenzorg onderzoeken met het te ontwikkelen waardegedreven zorg raamwerk en waar zorginnovaties (keuzehulp/tools voor samen beslissen) voor ontwikkeld worden. Voor een uitgebreidere beschrijving van het project en deelprojecten zie: https://brandwondenzorg.nl/voor-zorgprofessionals/tzo-doelmatige-zorg-op-maat/.

Je coördineert en werkt mee aan het opzetten van het waardegedreven zorg raamwerk in Beverwijk. Daarnaast coördineer je (mede) de onderzoeksactiviteiten van de drie deelprojecten (onderzoeksprojecten) in het brandwondencentrum in Beverwijk en help je bij de uitvoering op de werkvloer. Je begeleidt de arts-onderzoeker (promovendus) op het deelproject van het Brandwondencentrum Beverwijk (‘het effect van Tissue Engineered huidconstructen’). Verder ben je betrokken bij het lokale patiëntenpanel en het kwaliteitsteam, dat als taak heeft het vormgeven, implementeren en het monitoren van het waardegedreven zorg raamwerk in de brandwondenzorg, en -onderzoek en opleiding/onderwijs. Je draagt ook bij aan de dataverzameling en datamanagement in het centrum. Daarnaast kan je, als lid van het research team en afhankelijk van opleiding, ervaring en interesses, meewerken en -denken aan/over het wetenschappelijk onderzoek dat binnen het Brandwondencentrum Beverwijk plaatsvindt.

Jouw nieuwe collega’s
Jouw werkplek bevindt zich in het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis. Je bent onderdeel van een enthousiast en dynamisch zorg- en onderzoeksteam, zowel in het brandwondencentrum in Beverwijk als in het consortium. Je werkt nauw samen met de onderzoekers, zorgverleners, en ondersteunende afdelingen zoals ICT. Voor het landelijke project is een projectmanager en datasteward aangesteld waar je nauw mee samenwerkt. Gedurende het TZO project zullen er ook bijeenkomsten plaatsvinden in en met de andere twee brandwondencentra.

Als projectcoördinator/onderzoeker val je direct onder de onderzoekscoördinator (dr.ir. A. Pijpe), de medisch directeur van het Brandwondencentrum (prof. P.P.M. van Zuijlen) en de directeur Onderzoek van de Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (prof. E. Middelkoop). Beide hoogleraren zijn tevens verbonden aan de afdeling plastische chirurgie van AUMC, locatie VUmc. Het onderzoeksteam van het Brandwondencentrum bestaat uit zo’n 12 medewerkers die gezamenlijk zorgdragen voor al het onderzoek om daarmee de brandwondenzorg te verbeteren.

Wij zijn een regionaal ziekenhuis met een topklinisch brandwondencentrum dat ook internationaal hoog aangeschreven staat. Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Het consortium Samenwerkende Brandwondencentra Nederland is samen verantwoordelijk voor de opvang en behandeling van de patiënten met ernstige brandwonden in Nederland. Dankzij onze intensieve samenwerking leveren we topklinische zorg, realiseren we toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en bieden hoogwaardig onderwijs op nationaal en internationaal niveau.

Wij bieden jou:

 • Unieke functie op een unieke locatie.
 • Een afwisselende baan met verantwoordelijkheid en uitdaging in een gedreven team
 • Een contract voor 1 jaar (0.8-1.0 FTE), met de intentie tot verlenging tot maximaal 4 jaar (projectduur);
 • Inschaling volgens de Ziekenhuis CAO FWG schaal 60 (minimaal € 3.322, – en maximaal € 4.798, – bruto per maand op basis van 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • (Bij)scholing in BROK/GCP wordt aangeboden.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het (bus)station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan.
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert.

 Wij vragen aan jou
Wij zoeken per direct een enthousiaste projectcoördinator/onderzoeker die affiniteit heeft met zorginnovatie én medisch wetenschappelijk onderzoek. Verder:

 • Heb je enkele jaren ervaring of ben je gepromoveerd in een relevant vakgebied (bv. geneeskunde, epidemiologie, gezondheidswetenschappen, biomedische wetenschappen);
 • Ben je een echte teamspeler en heb je een flexibele en proactieve werkhouding;
 • Beschik je over goede analytische vaardigheden;
 • Werk je nauwkeurig en gestructureerd;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Ben je bekend met de geldende wet- en regelgeving voor (klinisch) wetenschappelijk onderzoek en de FAIR-data(management) principes, of bereidheid dit te verwerven;
 • Beheers je database systemen zoals Excel, SPSS, Castor EDC of bereidheid dit te verwerven;
 • Ben je bereid om zelf ook een bijdrage te leveren aan de praktische uitvoering van projecten;
 • Ervaring met werken in de zorg en met samenwerken met patiënten én zorgverleners is een pré;

Meer informatie
Voor meer informatie kun je bellen of mailen met dr.ir. Anouk Pijpe, epidemioloog / onderzoekscoördinator, 0251-265794 / apijpe@rkz.nl (afwezig vanaf 24 december 2021 tot 3 januari 2022). 

Solliciteren
Wil je bij ons komen werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button:

Projectcoördinator / Onderzoeker Brandwondencentrum – Rode Kruis Ziekenhuis (werkenbijhetrkz.nl)

Wij kijken uit naar jouw reactie. Solliciteren kan tot 10 januari 2022.

Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en boventallige kandidaten voorrang. Acquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst.

Datum plaatsing: 24 december 2021

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement