VvE Publicatieprijs Junior Onderzoeker 2021

Het bestuur van de Vereniging voor Epidemiologie is verheugd de VvE Publicatieprijs Junior Onderzoeker 2021 toe te kennen aan:

Daniël van der Meer

Met de publicatie:  “Incidence, Survival, and Mortality Trends of Cancers Diagnosed in Adolescents and Young Adults (15–39 Years): A Population-Based Study in The Netherlands 1990–2016”.

De jury, bestaande uit prof. Jos Twisk van het Amsterdam UMC, prof. Bart Kiemeney van het Radboud UMC Nijmegen en prof. Marike Boezen van het UMC Groningen, beschouwt de winnende publicatie als een mooi voorbeeld van ‘old school’ epidemiologie met een modern methodologisch tintje. Hoewel het ‘old school’ epidemiologie is, is het origineel en behandelt het een belangrijk onderwerp op epidemiologisch gebied. Verder oordeelt de jury dat de publicatie goed geschreven is, de data goed geanalyseerd zijn en de resultaten mooi gepresenteerd.

De VvE Publicatieprijs Junior Onderzoeker 2021 is op 4 juni 2021 uitgereikt tijdens het jaarlijks epidemiologisch congres het WEON, georganiseerd door het Amsterdam UMC.