Skip to main content

Master Nutrition and Health, specialisation ‘ Nutritional and Public Health Epidemiology’

Instituut en plaats opleiding:
Wageningen University, Wageningen
Te behalen graad:
Master
Erkende opleiding epidemiologie:
Ja
Opleiding tot epidemioloog A:
Ja
Opleiding tot epidemioloog B:
Nee
Duur opleiding (aantal EC):
120
Intensiteit opleiding:
Fulltime
Vorm opleiding:
On campus
Taal opleiding:
Engels
Instroom aantal studenten per jaar:
10-30
Instroomniveau:
WO bachelor
Instromingseisen:
Toelating tot de MSc-opleiding Nutrition & Health is gebaseerd op drie criteria: - Relevante BSc-graad - Voldoende academische prestaties - Vaardigheid in het Engels.
Aantal EC voor kern cursussen:
45
Onderwerpen van kern cursussen:
Introduction to epidemiology and Public health (6 EC) Advanced statistics for nutritionists (6 EC) Study design and Interpretation in Epidemiology (6 EC) Analytical Epidemiology I and II (2x6 EC)
Aantal EC voor keuze cursussen:
15
Onderwerpen van keuze cursussen:
For example: Data science Exposure assessment in Nutrition Public Health Practice Nutrition and Cancer General Medicine and many others Concepts and methods in epidemiology Nutrition and Cardiometablic disease.
Duur praktijkstage / thesis (EC):
Stage 24 EC / Thesis 36 EC
Kenmerken voor de opleiding:
Deze specialisatie is ingebed in de master Nutrition and Health. De specialisatie ‘Nutritional and Public Health Epidemiology’ richt zich op het opzetten, uitvoeren, analyseren en interpreteren van epidemiologisch onderzoek, zowel interventioneel als observationeel. Het richt zich op de etiologie en preventie van ziekten, met specifieke verwijzing naar voeding, voeding en levensstijl. Centrale kwesties zijn beoordeling van blootstelling, risicofactoren van ziekte, tussenliggende gezondheidsstadia en analyse en interpretatie van belangrijke onderzoeksontwerpen.

© 2024 Vereniging voor Epidemiologie - privacy statement