• Nederlands
  • Engels
Inloggen
Search
  • Home
  • Lidmaatschap
    • Aanmelden nieuw lid
  • Registratie
    • Aanvraag Epidemioloog A
    • Aanvraag Epidemioloog B
    • Deadlines
    • Kosten registratie
    • Epidemiologie opleidingen en opleiders
  • Over de VvE
    • Algemene Ledenvergadering
    • Bestuur
    • Raad van Advies
    • Speergroepen
    • Commissies
    • Werkgroepen
  • Activiteiten
    • Onderzoek
      • Kennisbank onderzoek
    • Onderwijs
    • Verbinden
    • VvE Bijeenkomsten
    • VvE Special Interest Groups
    • VvE Werkgemeenschappen
      • DCEG
    • Pre conferences / WEON
    • VvE Prijzen
      • Winnaars VvE Prijzen
  • Vacatures
    • Plaatsing vacatures
  • Actueel
  • Home
  • Lidmaatschap
    • Aanmelden nieuw lid
  • Registratie
    • Aanvraag Epidemioloog A
    • Aanvraag Epidemioloog B
    • Deadlines
    • Kosten registratie
    • Epidemiologie opleidingen en opleiders
  • Over de VvE
    • Algemene Ledenvergadering
    • Bestuur
    • Raad van Advies
    • Speergroepen
    • Commissies
    • Werkgroepen
  • Activiteiten
    • Onderzoek
      • Kennisbank onderzoek
    • Onderwijs
    • Verbinden
    • VvE Bijeenkomsten
    • VvE Special Interest Groups
    • VvE Werkgemeenschappen
      • DCEG
    • Pre conferences / WEON
    • VvE Prijzen
      • Winnaars VvE Prijzen
  • Vacatures
    • Plaatsing vacatures
  • Actueel
  • Home
  • Opleidingen
  • Master Nutritional Epidemiology and Public Health

Master Nutritional Epidemiology and Public Health

Instituut en plaats opleiding:
Wageningen University, Wageningen
Graad:
Master
Erkende opleiding epidemiologie:
Ja
Opleiding tot epidemioloog A:
Ja
Opleiding tot epidemioloog B:
Nee
Duur opleiding (aantal EC):
120
Intensiteit opleiding:
Parttime
Vorm opleiding:
Online
Taal opleiding:
Engels
Instroom aantal studenten per jaar:
20-30
Instroomniveau:
WO bachelor
Instromingseisen:
Toelating tot de MSc-opleiding Nutrition & Health is gebaseerd op drie criteria: - Relevante BSc-graad - Voldoende academische prestaties - Vaardigheid in het Engels.
Aantal EC voor kern cursussen:
60
Onderwerpen van kern cursussen:
Epidemiology Public health Nutritional physiology Randomised controlled trials Assessment of nutritional status Advanced statistics Nutrition and non communicable diseases Causal thinking in epidemiology Study designs Analytical epidemiology Assessment and evaluation of dietary intake
Praktijkstage:
Ja
Duur (EC) (bij Epi A opl):
Stage 24 EC / Thesis 36 EC
Website opleiding:
https://www.wur.nl/en/show/Online-masters-Nutritional-Epidemiology-and-Public-Health-.htm
Kenmerken voor de opleiding:
Het volledig online masterprogramma 'Nutritional Epidemiology and Public Health' richt zich op het ontwerp, de implementatie, de analyse en de interpretatie van epidemiologisch onderzoek, zowel interventioneel als observationeel. Het richt zich op de etiologie en preventie van ziekten, met specifieke verwijzing naar voeding, voeding en levensstijl. Centrale kwesties zijn beoordeling van blootstelling, risicofactoren van ziekte, tussenliggende gezondheidsstadia en analyse en interpretatie van belangrijke onderzoeksontwerpen.

Master Nutrition and Health, specialisation ‘ Nutritional and Public Health Epidemiology’

MSc Health Sciences (Post graduate)

Scroll
© 2023

Contact